Peugeot 307 Kronik Sorunları

Peugeot’un adının kötüye çıkmasına neden otomobili olan 307 gerçekten çok sorunlu bir otomobildir. Ancak hepsi değil. Peki ya hangi model Peugeot 307’ler sorunludur. Peugeot 307 kronik sorunları nedir? Bu sorulara yanıt arayalım.

Peugeot ilk 2001 yılında satılmaya başlamış ve 2008 yılına kadar satılmıştır. Aslında fena satış rakamları olmamasına rağmen sorunlu bir otomobil olduğu var sayılır. Peki Peugeot 307 neden sorunlu bir otomobil olarak görülüyor.

Peugeot 307 Kronik Sorunları

Eğer bir 307 alacaksanız 2005 yılından sonra üretilen makyajlı kasalarını tercih etmelisiniz. Çünkü bu makyajlı kasada bir önceki kasasında bulunan bir çok sorun çözülmüştür. Peugeot 307’nin kronik arızaları genelde 2001 – 2005 yılları arasında satılan makyajsız kasalarda görülmektedir. Kullanmayan bilmez. Ben daha önce 4 yıl boyunca bir Peugeot 307 sahibi oldum. Hatta bir 307 grubumuz vardı. Bir çoğumuzun ortak yaşadığı sorunları anlatacağım size.

Madde madde sıralamaya başlamadan önce her 307’de bu sorunlar görülecek diye bir kaide olmadığını bilin. Sizden önceki sahibi belki sorunları çözmüş olabilir. Veya sizin aracınız şans eseri bu sorunları çıkartmayacaktır. Kimse burada kalkıp benim 307’im de sizin dedikleriniz çıkmadı demesin. 307, 2003 yılında en sorunlu otomobiller arasında birinci sırada yer almış bir arabadır.

1- Antipollution Fault Arızası

Bu arıza değil aslında ama yol bilgisayarında sürekli olarak yazıyor. LPG taktırdıktan sonra ortaya çıkan bir durum. Sebebi ise egzoz gazının LPG’de daha fazla ısınmasından dolayı meydana geliyor. Çözümü yoktur. Ayrıca motor arıza ışığı da yakar.

2- Kendi Kendine Korna Çalması ve Camları Açması

Bu durum aracınızı yıkadıktan sonra ortaya çıkan bir kronik arızadır. Elektronik sistemi ıslandığı için kuruyana kadar kendi kendine korna çalabilir, camları açabilir veya silecekleri çalıştırabilir. Suyun kurumasını beklemeniz gerekiyor.

3- LPG’de Giderken Benzin İbresinin Düşmesi

Bu şamandıranın motor beynine bağlı olmasıyla kaynaklı bir durumdur. Mekanik şamandıra da bu sorun yoktur. Ancak Peugeot 307’de elektronik şamandıra olduğu için aracın benzinde gittiği düşünür gibi benzin ibresi düşer. Bir direnç ile bu sorunu çözebilirsiniz.

4- Sinyal Kolunun Tırnağının Kırılması

Neredeyse her Peugeot 307’de görülen bir durumdur. Sinyal kolunun tırnağı çok zayıf olduğu için kırılıyor. Sonra da özellikle sola sinyal verdiğinizde direksiyonu

5- Benzin Pompasının Sürekli Yanması

Benim aracımda 4 yılda en az 6-7 defa benzin pompası yandı. Yabancı forumlarda da bu arızadan dert yanan pek çok 307 kullanıcısı mevcut.

6- CD Changer Arızası

Cd değiştiricisi sürekli olarak arıza yapıyor ve kendi kendine radyoya geçiyor.

7- Klima Kompresörünün Ses Çıkartması

Peugeot 307’nin kliması güzel soğutuyor ama klima kompresörü çalışırken ses çıkartıyor.

8- Vites Topuzunun İkiye Ayrılması

307’nin vites topuzu iki parçadan oluşuyor. Bu sebeple zamanla bu parçalar birbirinden ayrılıyor topuz ikiye kırılıyor.

9- Sibop Eritmesi

Peugeot 307’ye LPG taktırdığınız zaman motor sibopları alüminyum olduğundan 60 bin kilometre falan sonra eriyor. Sonunda da değiştirmeniz gerekiyor.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu