Renault Taliant Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumlar 2022

Renault Tailant nasıl bir araba sizde merak ediyorsunuz. Bu son derece doğal. Bizde bu makalemizle Renault‘ un bu yıl Clio Symbol’ün yerine ürettiği modeli Tailant nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Renault Tailant inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Şu sıralar bir çok otomobil sitesinde bolca Renault Tailant yorumlar görüyorum. Ancak bu yorumların hiç birisi olumlu yönde değil. Bende bu nasıl bir araba diye gittim bugün bir Renault Plazasında Tailant’ı inceleyip test sürüşü yaptım.

Renault Tailant Nasıl Bir Araba?

Şunu belirteyim, bu araba kesinlikle filo, şirket ve kiralama arabası olarak üretilmiş. Ben hiç kimsenin hususi kullanım için alacağını düşünmüyorum. Benim test ettiğim Tailant Joy 1.0 turbo 100 beygir olanıydı. Joy ve Touch donanım paketleriyle satışa sunulmuştur.

Touch paketinde multimedya ekranı, start-stop, anahtarsız çalıştırma, hız sabitleyici, yokuş kalkış desteği, elektrikli yan aynalar ve dört cam otomatiği gibi özellikler vardır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde

Renault Tailant Arkadan Görünüşü

1.0 Sce : 3 silindirli olan bu motor 65 beygir ve 95 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 8, şehir dışında 5 litre yakıt tüketmektedir.

1.0 Turbo : Joy ve Touch donanım paketleri sadece bu motorda vardır. 100 beygir ve 170 Nm tork güç üreten motordur. 3 silindirli olan bu motor şehir içinde 8, şehir dışında 5 litre yakıt tüketmektedir. Tutulan motor seçeneği budur.

Joy paketlerde 5 ileri manuel, touch paketlerde ise 6 ileri manuel şanzıman vardır. Tailant’ın ayrıca yarı otomatik vitesli seçenekleri de vardır.

Renault Tailant İçi

Renault Tailant Kullanıcı Yorumu

Renault Tailant nasıl bir araba konusunda yorum çok önemli. Buna dikkat ettiğinizi biliyorum. Haksızda değilsiniz. Dediğim gibi internette hakkında pek çok şey yazılınca bende bugün Renault bayisine gidip test ettim. İlk olarak arabanın içinden başlayalım.

Boş paketinde teyp sadece koldan ayarlanabiliyor ve hangi radyoyu dinlediğinizi gösterge panelindeki yol bilgisayarından görüyorsunuz. Touch pakette ise multimedya ekranı koymuşlar. Ön göğüs, kapı içleri falan bildiğiniz sert plastik.

Kullandığım Tailant daha bir kaç aylık olmasına rağmen sağıdan solundan giderken ses geliyordu. Ön tarafını ben biraz basık buldum. Ancak arka tarafı daha ferah. Arka diz mesafesi oldukça geniş. Renault Tailant bagaj hacmi 628 litre.

Sanıyorum piyasada ondan daha geniş bagaja sahip bir otomobil daha yok. Ön koltukların arkasında yarım sünger kullanılmış. Sadece kumaş var, içine bastırdığınızda boş kumaşa bastırıyorsunuz. Test sürüşü için yola çıktık.

Şehir içinde motor performansını güzel buldum. Ara hızlanmalarda ve yokuşlarda ivmelenmesi güzel. Ancak yalıtımı çok zayıf olduğu için motor sesi olduğu gibi arabanın içine giriyor. Düz yolda giderken arabanın arkası zıplıyor.

Ayrıca yol tutuşunu da ben çok sevmedim. Zaten tasarım olarak garip bir araba. Arka frenlerinin kampana olması, bagajında bir döşeme bulunmaması, arka tekerlerin üstünde yani davlumbazlarda bir koruyucu bile kullanılmaması benden eksi puan almasına neden oldu. Yani ucuz olsun diye her şeyden kaçmış Renault mühendisler.

Joy pakette arka camlar çevirmeli

Renault Tailant Alınır Mı?

Renault Tailant nasıl bir araba yukarıda anlattım. Eğer bir şirket aracı arıyorsanız Tailant bence tam alınacak araba. Arkasında Renault gibi servisi Türkiye’nin en güçlü servisi olan bir marka var. Yedek parçaları Türkiye’de üretildiği için çok ucuz.

Ayrıca Renault olduğu için çok yakında yollarda bolca göreceğiz. Bu sebeple ikinci el piyasası da çok güçlü olacaktır. Ama bir aile arabası veya hususi kullanım için çok boş ve konforsuz. Yine de karar size kalmış. Bir Reno bayisine giderek sizde test sürüşüne çıkabilirsiniz.

Hemen söyleyeyim : Tailant’ın Joy paketi 18 Eylül 2021 itibariyle 195 bin lira fiyata satılıyor.

Bagaj kapağında sanki Tofaş Şahin gibi yay kullanılmış.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

  1. Metin hocam Renault Tailant Kullanıcı Yorum konusunda size destek sunayım. Çünkü bende merak ettim ve test sürüşüne katıldım. Bizzat kullandım aracı. Evet şirket aracı olarak oldukça ideal kullanımı var. Zaten almayı planlayan mutlaka şirket aracı olarak almalı.Çünkü araç asla bir aile arabası değil. Hele hele kalabalık bir aileniz varsa hiç tavsiye etmiyorum. Ailenin birkaç ferdi gideceğiniz piknik alanına metro ile gelmek zorunda kalabilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu