Chevrolet Lacetti Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Bir dönem ülkemizde de satışı olan Chevrolet’in Lacetti modeli nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chevrolet Lacetti inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

General motor bünyesinde Opel, Daewoo ve Chevrolet gibi markalar bulunmaktadır. Bu markalar birbirilerinin otomobillerini kendi logoları ile farklı ülkelerde satmaktadır. Örneğin Türkiye ve Avrupa’da Chevrolet olarak satılan bir otomobil Rusya ve Asya pazarında sadece adı değiştirilerek Daewoo olarak satılmaktadır.

Lacetti’de bu tür bir otomobil modelidir. Aslında Güney Koreli Deawoo fabrikalarında üretilen Lacetti, Türkiye’de Chevrolet adı altında satılmıştır. Aslında ise Daewoo Lacettidir. Lacetti ilk olarak 2004 yılında ülkemizde satışa sunulmuş ve 2011 yılına kadar satılmıştır. Zaten daha sonra Chevrolet, Türkiye pazarından çekilmiştir.

Chevrolet Lacetti Sedan Arkadan Görünüşü

Chevrolet Lacetti Nasıl Bir Araba?

Lacetti, Türkiye’de satıldığı dönemlerde hiçte fena olmayan satış rakamları yakalamıştır. Bunda ucuz ve yüksek donanım sunmasının büyük faydası vardır. 5 kapılı hatchback kasa olanları C segmenti iken, sedan kasa olanları D segmenti bir otomobildir. “ABS, dört hava yastığı, elektrikli aynalar ve camlar, klima, sis farları” gibi özelliklere sahiptir.  Lacetti motor teknik özelikleri ise şu şekilde;

1.4 Benzinli : Opel üretimi bir motordur. 95 beygir ve 131 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir. LPG ile tam uyumlu bir motordur. Lacetti’de özellikle hatchback kasalarda tutulmuştur.

İlginizi Çekebilir : Chevrolet Celebrity Nasıl Araba?

1.6 Benzinli : En çok tutulan motor seçeneğidir. 109 beygir ve 150 nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 11.5, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur.

2.0 D : Çok az sayıda satılmıştır. Genelde Lacetti Station Wagon kasalar ile satılmıştır. 135 beygir gücündedir.

Chevrolet Lacetti Hatchback

Chevrolet Lacetti Kullanıcı Yorumu

Uygun fiyatlı olması sebebiyle bir Lacetti aldım ve aracımdan çok memnunum. Uzun yıllarda satmayı düşünmüyorum. Bendeki sedan kasa olanı. İçi gerçekten çok geniş bir otomobil. Ön koltukları kendi boyuma göre ayarladığımda ki boyum 1.80 cm, arka diz mesafesi hala daha kalıyor. Mesela ben arka koltuğa iki bebek koltuğu bağladım ve hala arada boşluk var. 1.6 litrelik motoru gerçekten çok sessiz çalışıyor. Ayrıca performansı da çok güzel. Mesela şehir içinde ışıklarda durup kalkerken güzel ivmeleniyor. Ara hızlanmaları falan gayet performanslı bir otomobil. Frenleri zaten Opel yapımı olduğu için gayet güçlüdür. Öyle kolay kolay sorun çıkartan bir araba değil. Uzun yolda çok konforlu yolculuk sunar. Mesela en son Ankara – İstanbul arası 160 170 km hız ortalama ile gittim geldim bana mısın demedi. Yol tutuşu gerçekten güzeldir. Arkasını öyle kolay kolay savurmaz. Ses yalıtımı çok iyi sayılmaz. Özellikle motor sesini içeriye biraz alıyor.

Chevrolet Lacetti İçi

Chevrolet Lacetti Alınır Mı?

Evet Chevrolet’in Türkiye’den çekilmiş olması bir şey değiştirmiyor. Yedek parçaları hem kolay bulunuyor hem de çok ucuz. Zaten motor aksamında her parça Opel ile uyumlu. İkinci eli öyle çok hızlı sayılmaz ama fena da değil. Temiz kullanılmış bir tanesini almaya özen gösterin derim.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu