Daewoo Nexia Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Güney Koreli otomobil üreticisi Daewoo’nun C segmenti otomobili olan Nexia nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Daewoo Nexia inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Daewoo her ne kadar Güney Koreli bir otomobil markası olsa da, genelde Avrupa tarzı otomobiller üretmektedir. Bunun sebebi, bağlı bulunduğu General Motor’un Amerika ve Avrupa pazarına daha ağırlık vermesidir. Nexia’da Opel parçaları kullanılan bir otomobildir. Ülkemizde 1996 – 1997 yılları arasında satılmıştır. Aslında Daewoo’ya göre hiçte fena olmayan satış rakamları yakalamıştır. Gerçi bu başarısının altında Barış Manço’nun reklamlarında oynamış olması da vardır.

Daewoo Nexia Nasıl Bir Araba?

Nexia C segmenti bir otomobildir. Ucuz olmasına rağmen oldukça fazla şey sunan bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. 3 ve 5 kapılı hatchback ve sedan kasa tipleri vardır. GL, GLE, GLX ve GTX donanım paketleriyle satılmıştır. Daewoo Nexia’da “Klima, hidrolik direksiyon, elektrikli camlar ve aynalar” gibi özellikler bulunmaktadır.  5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlı vites seçenekleri vardır. Otomatik vitesli olanları tam otomatik olup, oldukça sorunsuz bir şanzımandır.

İlginizi çekebilir: Daewoo Espero Nasıl Araba?

Nexia 1.5 litrelik motor ile satılmıştır. Bu motor üstten çift eksantrikli yani Dohc motordur. 90 beygir ve 137 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile çok uyumlu bir motor olup, iehir içinde 10.5, şehir dışında 6.6 litre yakıt tüketmektedir.

Daewoo Nexia İçi

Daewoo Nexia Kullanıcı Yorumu

Elimde bir Tofaş Şahin alacak kadar para varken, tutulmayan bir otomobil olduğunu bile bile bir Daewoo Nexia aldım ve çok memnunum. Ucuz olmasına karşılık çok kaliteli bir otomobildir. Aynı fiyattaki diğer arabalar gibi ön göğüs ve kapı kolları gibi yerlerinde çatlama ve solma olmuyor. Koltuklarında kullanılan sünger çok kaliteli olduğu için kolay kolay ezilmiyor. Ön tarafı gayet geniştir. Ön koltukları kendi boyuma göre ayarladığımda arka diz mesafesi yeterli seviyede kalıyor. Motor performansı biraz hantal gelebilir. Ama benim gibi sakin kullananlar için güzel. Yokuşlarda kalkerken bir ağır kalıyor yalnız. Çok defa uzun yola çıktık ve bir sorunla karşılaşmadım. Bakımlarını zamanında yaptırdığınız, bakımlı bir Nexia hayatta yolda bırakmaz. Konforlu ve sessiz bir otomobildir. Ses yalıtımı gayet başarılıdır. Yol tutuşu emsali olan arabalar içinde en iyilerden bir tanesidir. Arkasını kolay kolay savurmaz. Önden çekişli olması özellikle kış aylarında büyük avantaj sağlıyor. Fren sistemi çok güçlüdür. Kliması çalışıyorsa ki eğer çalışıyorsa buz gibi yapar. Gerçi klimasını tamir ettirmek çok pahalı değil.

Tek Kapı Daewoo Nexia

Daewoo Nexia Alınır Mı?

Elimde Tofaş Şahin, belki de bir Renault Brodway alacak kadar para verken ben daha kalitesini almak için araştırma yapıyordum. Daha sonra Daewoo Nexia ile karşılaştım ve temiz bir tanesini aldım. 4 yıldır kullanıyorum ve arabamdan çok memnunum. Bugün bunu satıp üstüne 10 bin lira para eklesem belki bu kadar güzel bir araba alamayacağımı biliyorum. Öyle kolay kolay sorun çıkartan bir araba değil. Yedek parçaları kolay bulunuyor ve oldukça ucuz. İkinci el piyasası zayıf ama bence böyle olsun ki bizde kaliteli arabalar az para ile binebilelim.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

3 Yorum

  1. Kesinlikle katılıyorum. Çok uzun yıllar bindim. Araba beni bir kere yolda bırakmadı. 2023 yılındayiz hala cok seviyorum. Sahinin 150 bin TL olduğu yerde 100 bin TL ye klimalı hidrolik direksiyonlu sorunsuz bir araca biniyorum. Şuan böyle bir araç almaya kalksam 200 bin gözden çıkarmam lazım. İyi ki varsın Nexia

    1. Yğit bey selamlar 96 otomatil 1.5 glx nexia için araştırma yapıyorum . bu araç alınır mı ?, şehir içi ve ankara git gel yapacak. beni üzer mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu