Ford Focus MK1 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Ülkemizin en çok tutulan otomobil modellerinden bir tanesi olan Focus’un 1. nesli yani Focus 1 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Ford Focus mk1 kullanıcı yorumuna ve incelemesine yer vereceğiz.

C segmentinde bir süredir Escort modeli ile yer alan Ford, daha başarılı olacağına inandığı yeni modelini 1998 yılında satışa sundu. Bu model’in adı Focus olarak belirlenmiştir. Ford Focus, tüm dünyada en çok tutulan otomobil modelleri arasında yer almaktadır. Focus mk1’de 1998 ile 2005 yılları arasında üretilmiş olup, 2005 yılında yerini focus mk2 modeline bırakmıştır.

Ford Focus MK1 Nasıl Bir Araba?

Benimde 2 yıl boyunca kullandığım bir otomobil. Tasarım olarak ilk çıktığı zamanlarda herkesin dilinde olan bir araçtı. C segmenti olarak üretilen Focus 1’de sedan, 3 ve 5 kapılı hatchback ve stationwagon kasa tipleri bulunmaktadır. 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzıman seçenekleri vardır. Ambiente, Collection, Comfort, Darkline, Ghia, Gold Collection ve Trend donanım paketleriyle satılmış olup, Ghia en full donanım paketidir. Ghia’da 6 hava yastığı, ABS, dijital klima, yol bilgisayarı, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar” gibi özellikler bulunmaktadır.

Focus MK1 Sedan

Focus 1, 2001 yılında makyajlanmış, sinyaller farların içine dahil edilmiştir. Ayrıca sis farları da tampon kenarlarına alınmıştır. Focus Mk1’in motor teknik özellikleri ise şu şekilde,

1.4 Benzinli : Çok fazla tutulan bir motor değildir. Zaten performans olarak ta çok iyi sayılmaz. 75 beygir ve 125 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu olup, şehir içinde9, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir.

1.6 Benzinli : Zetech olarak bilinen muhteşem sessiz, konforlu ve sağlam bir motordur. 100 beygir ve 152 Nm tork güç üretmektedir. Benim gördüğüm en iyi 1.6 motorlardan bir tanesidir. LPG ile tam uyumludur. Şehir içinde 9.5, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketimi vardır.

1.8 TDCi : Turbo dizel motorların ilk örneklerinden bir tanesidir. O zamanlara göre üretilen güçlü dizel motorlardan bir tanesidir. 115 beygir ve 250 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 7.2, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketmektedir. Gayet performanslı bir motordur.

2.0 Benzinli : Ford’un Mondeo modelinde kullandığı motordur. Gayet performanslı ve atak bir motordur. Düşük devirlerde yüksek hızlarda gidebilirsiniz. 130 beygir ve 160 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motor olup, şehir içinde 12, şehir dışında 7.5 litre yakıt tüketmektedir.

Ford Focus MK1 İçi

Ford Focus MK1 Kullanıcı Yorumu

2 yıl boyunca kullandığım Focus 1 hakkında bildiğim her şeyi anlatmaya çalışacağım. İlk olarak içinden başlayalım. Ön tarafının genişliği güzeldir. Ayrıca alçak göğüs olması sebebiyle görüş alanı çok ferahtır. Arka diz mesafesi yeterli seviyededir. Koltukları sert sünger ile yapılmıştır ve rahattır. Ön göğüs, torpido üstü ve kapı içlerinde deri benzeri bir kaplama kullanılmıştır. Motoru çalıştığı zaman arabanın içinden duyulmaz bile. O derece sessiz çalışan bir motora sahiptir. 1.6 litrelik motorunun performansı güzeldir, şehir içinde ara hızlanmalarda fena sayılmaz. Ancak rampalarda biraz bayılabiliyor. Uzun yol ve yüksek hızlarda gayet stabildir. Focus zaten yol tutuşuyla meşhur bir model olduğu için, MK1’de rakiplerinden daha iyi yol tutuşuna sahip bir otomobildir. Kliması çok güçlüdür ve arabanın içini buz gibi yapar.

Ford Focus 1 Hatchback

Ford Focus MK1 Kronik Arızaları

Bu arabanın bir kaç kronik sorunu bulunuyor. Bunlardan birincisi klima açınca rölanti dalgalanması ve stop etmesidir. Ne yaparsam yapıyım klima açınca rölanti çok düşüyor ve hatta stop ediyordu. Bu sorunun üstesinden gelemedim. İkinci olarak ise hız göstergesinin bozulmasıdır. Siz yolda 90 ile giderken ibre bir anda 180’e çıkıp düşebiliyor. Üçüncü kronik arızası ise debriyaj hortumunu patlatmasıdır. Debriyaj hortumu zayıf maddeden yapıldığı için yolda giderken patlayabiliyor. Ancak bu sorunların hiç birisi çözülmeyecek şeyler değil.

Ford Focus MK1 Alınır Mı?

Eğer amacınız piyasası olan, ikinci eli güçlü, yedek parçası hem kolay bulunan hem de ucuz olan bir c segmenti otomobil ise, o klasmanda en iyi modellerden bir tanesi Ford Focus MK1’dir. Temiz kullanılmış bir tanesi alınıp uzun yıllar boyunca sorunsuzca kullanılabilir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu