İnfiniti Q30 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Premium otomobil üreticisi İnfiniti markasının Q30 modeli nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca İnfiniti Q30 kullanıcı yorumuna ve incelemesine yer vereceğiz.

İnfiniti, Nissan grubunun premium sınıfta otomobiller üreten markasıdır. Araçlarında genelde Nissan parçaları kullanırlar. Ancak Q30 üretilirken, Renault, Nissan ve Mercedes birlikte çalışmışlardır. Bu sebeple melez bir otomobil diyebilir. Ancak bu onun kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor. Q30 2016- 2017 yılları arasında Türkiye’de satılmıştır. Yollarda çok fazla görmesek te gerçekten güzel ve kaliteli bir otomobildir.

Infiniti Q30 Nasıl Bir Araba?

C segmenti bir araç olan Q30 hacthback crossover karışımı bir otomobildir. Üretilirken Mercedes gla şasesi kullanılmıştır. Zaten ön göstergeleri falan Mercedes ile aynıdır. Motor olarak Renault üretimi motorlar tercih edilmiş, Nissan yürüyen aksamı kullanılmış karma bir otomobildir. Premium Tech,  Premium City Black ve Premium City Black  Sport donanım paketleri vardır. 7 ileri Renault üretimi DCT tam otomatik şanzımana sahiptir. Şerit takip sistemi, acil durum freni, panoramik cam tavan, ısıtmalı ve elektrikli koltuklar, geri görüş kamerası, F1 vites, hız sabitleyici, multifonksiyonel direksiyon, yağmur sezisi, korumalı yan ve arka camlar, 10 hava yastığı, 4 bölgeli dijital klima, ABS, ESP, ASR, TCS” gibi pek çok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Q30’un motor teknik özellikleri şu şekilde.

1.5 D : Renault’un Mercedes’e de verdiği DCi motordur. Çok sağlam ve kaliteli bir motordur. 109 beygir ve 260 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 4.7, şehir dışında 4 litre yakıt tüketimi vardır. Q30’da en çok tutulan motor seçeneğidir.

1.6 Benzinli : Çok performanslı ve teknolojik bir motordur. 156 beygir ve 250 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 7.5, şehir dışında 5 litre yakıt tüketmektedir.

Ayrıca Q30’da azda olsa 2.0 hacimli motorlarda vardır.

Infiniti Q30 Kullanıcı Yorumu

Dış tasarımından, içine hatta koltuk tasarımına kadar harika bir araçtır. Daha gördüğünüz anda ondan gözlerinizi alamıyorsunuz. Ön torpido üstü, kapı içleri gibi yerlerde harika kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Arka diz mesafesi oldukça geniştir. Arabayı çalıştırmak için düğmeye bastığımda ışıkları yanan ekran Mercedes ile aynı ekran. 1.5 dizel motorunun performansı fena sayılmaz. Aracın ses yalıtımı çok güzel olduğu için içine hiç ses almıyor. Şehir içinde ara hızlanmalarda tork gücü gayet yeterli geliyor. Uzun yol ve otoban sürüşlerinde ise gayet stabil bir otomobil. Yol tutuşu çok harika ve sert virajlara bile yüksek hızlarda girebiliyorsunuz. Frenleri çok güçlü ve arabayı kısa mesafede rahatlıkla durdurabiliyor. İçerisindeki aydınlatmalar beyaz olduğu için gayet modern bir görünüm sağlıyor.

Infiniti Q30 Alınır Mı?

Bu tamamen bir tercih meselesi. Gayet güzel ve kaliteli bir otomobil. Yedek parçaları Renault ve Mercedes ile uyumlu olduğu için hiç bir zaman sıkıntı çıkarmaz. İkinci el piyasası çok iyi değildir. Ancak karar yine de size kalmış.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu