Peugeot 106 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Peugeot’un b segmenti hatchback modeli olan 106 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Peugeot 106 inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Peugeot 1992 yılında yeni modeli olan 106’yı tanıttı ve aynı yıl satışa çıkardı. Ülkemizde 1993 yılının başlarında satılmaya başlanan 106 gerçekten güzel satış rakamları yakalamıştır. 2002 yılında satıştan kaldırılmıştır.

Peugeot 106 Nasıl Bir Araba?

İlk olarak 1992 yılında satılmaya başladıktan sonra tasarım olarak çok sevilen 106, 1996 yılında makyajlanmıştır. Quicksilver, XN, XR, XS, XSi ve XT donanım paketleri vardır. İlk başlarda üretilenler sadece otomatik camlar bulunurken, 1996 yılında makyajlandıktan sonra “hava yastığı, hidrolik direksiyon ve son olarak ABS” gibi özellikler eklenmiştir.üç ve beş kapılı versiyonları vardır.

İlginizi çekebilir : Peugeot 106 GTI Nasıl Araba?

1.1 Benzinli : 60 beygir ve 91 Nm tork güç üreten 4 silindirli bir motordur. Şehir içinde 7.5, şehir dışında 4 litre yakıt tüketmektedir. Gerçekten çok ekonomik bir motordur.

1.4 Benzinli : En çok tutulan motor seçeneğidir. 75 beygir ve 111 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9, şehir dışında 5 litre yakıt tüketmekte olup, LPG ile tam uyumlu bir motordur.

Peugeot 106’da 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzıman seçenekleri vardır.

Peugeot 106 Kullanıcı Yorumu

Genelde şehir içi kullanımlar için aldığım arabamdan gerçekten çok memnunum ve daha uzun yıllar kullanmayı planlıyorum. İlk olarak gerçekten küçücük bir otomobil ancak şehir içinde adeta fare gibi her yere girip çıkabiliyor. Özellikle park yeri konusunda büyük avantaj sağlıyor. 1.4 litrelik motorunun performansı çok güzel. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan çok güzel. Yokuşlarda ivmelenmesi idare eder. İçerisinde sert plastik malzeme kullanılmış ama çatlama ve solma gibi şey olmuyor. Koltuklarında saten benzeri bir kumaş döşeme bulunmaktadır. Ön tarafının genişliği güzeldir ama arka diz mesafesi dardır. Bir kaç defa uzun yola da çıktım ve sorunsuzca gidip geldim. Ancak 130 km hızdan sonra yolda gezinmeye başlıyor. Özellikle arkası çok hafif olduğu için ıslak yollarda arkasını çabuk bırakıyor. Frenleri de çabuk kızaklar bu sebeple ani frenlerde kötü bir performans sergiliyor. Bende olanda klima var ve buz gibi soğutuyor.

Peugeot 16 Alınır Mı?

Evet Peugeot’un adı kötüye çıkmıştır ama 106’nın hiç bir kronik sorunu bulunmuyor. Çok sağlam bir motoru var. İkinci eli hızlı olmasa da idare eder. Yedek parça fiyatları abartılı değil ve kolay bulunuyor. Ama bu arabalar genelde gençlerin elinde çok yıprandılar. Bu sebeple bir 106 almadan önce mutlaka temiz kullanılmış bir tanesini araştırın derim.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu