Chevrolet Monte Carlo Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Amerikan otomobil üreticisi Chevrolet’in büyük spor otomobili olan monte carlo nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chevrolet Monte Carlo inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Biz ne kadar Chevrolet’i 2004 yılında Türkiye’ye giren Aveo, Kalos veya Lacetti gibi markalarla tanıyor olsak ta aslında çok farklı bir markadır. Türkiye pazarında Daewoo araçlarına Chevrolet logosu basarak sattığının dışında Amerikan pazarı için ürettiği güçlü ve kocaman otomobilleri vardır. Monte Carlo’da Amerikan pazarına hitap eden bir otomobildir. Aslında ilk olarak 1969 yılında üretilmeye başlanan Monte Carlo, ülkemizde tek tük 90’lı yıllarda getirilmiştir. Bu yazımızda 1996 model bir Monte Carlo’yu inceleyeceğiz.

İlginizi çekebilir : ” Chevrolet Celebrity Nasıl Bir Araba?

Chevrolet Monte Carlo Nasıl Bir Araba?

Tek kapılı upuzun bir spor araba olan Monte carlo baktığınız zaman gerçekten çok büyük bir otomobil olduğunu görüyorsunuz. “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, hız sabitleyici, elektrikli camlar ve aynalar, deri döşemeler” gibi özellikleri bulunmaktadır. Şanzıman olarak 4 ileri otomatik vites kullanılmıştır. Kaputunun altında V6 yani 6 silindirli 3.4 litre hacminde dohc motor bulunmaktadır. Bu motor 213 beygir ve 291 Nm tork güç üretmektedir. 0-100 hızlanması 8.7 saniye olarak ölçülmüştür. Şehir içinde 20, şehir dışında 13 litre yakıt tüketmektedir. O kadar büyük bir motordur ki 12 litre yağ almaktadır.

Chevrolet Monte Carlo Kullanıcı Yorumu

Amerikan otomobillerine olan merakım nedeniyle 1996 model bir monte carlo aldım ve garajımda hala daha duruyor. Arada sırada zevk için kullanıyorum. Gerçekten onu kullanırken kendimi çok farklı hissediyorum. Neredeyse 2 arabanın kapladığı alanı kaplıyor. Daha marşa bastığınız anda motorunun o hırıltısı insanı kendinden geçiriyor. Gaza yüklendiğinizde çıkan o kükreme sesi ve ivmelenişi harika bir his bırakıyor. Bazen otobanda hız testine çıkıyorum. 180 – 200 km/s hıza kadar rahatlıkla çıkabiliyor. Motorunun sesini içeriye alıyor. Ağır bir otomobil olmasına rağmen yol tutuşu öyle güzel değildir. Ayrıca yakıt tüketimi açısından hiç ekonomik bir araba değildir.

Chevrolet Monte Carlo Alınır Mı?

Evet bu araba alıp öyle gündelik kullanmak için uygun değildir. Ben bir kere kaza yaptım yedek parçalarının Amerikadan gelmesini bekledim. Ayrıca kur farkı nedeniyle çok pahalıya mâl oluyor. Özel bir merakınız varsa alabilirsiniz.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu