Chevrolet Kalos Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Chevrolet’in ülkemizde ilk satmaya başladığı model olan Kalos nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chevrolet Kalos inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Daewoo, Opel ve Chevrolet bu üç marka Amerikan General Motor bünyesinde bulunan şirketlerdir. Bu üç otomobilde hemen her aracında birbirinin parçalarını kullanır. Veya aynı arabayı bir ülkede Daewoo adı altında satarken başka bir ülke de Chevrolet adı altında satmaktadır. Opel, Türkiye’nin pazarlama stratejisi sonucu 2004 yılında Daewoo modellerine Chevrolet logosu takılarak ülkemizde satılmaya başladı. Kalos’ta Türkiye’de satılan diğer Chevroletler gibi Daewoo üretimi bir otomobildir. Ülkemizde 2004 – 2006 yılları arasında satılmıştır.

Chevrolet Kalos Nasıl Bir Araba?

2000’li yılların hemen başından itibaren B segmenti hatchback otomobillerin Türkiye’de satışında büyük bir patlama yaşanıyordu. Özellikle Honda Jazz ile Hyundai Getz güzel satış rakamları yakalıyordu. Bu pastadan payını almak isteyen General Motor, Opel çatısı altında Chevrolet Kalos’u 2004 yılında piyasaya sürdü. Rakiplerinden hiç bir eksiği olmamasına rağmen onlardan çok daha ucuz bir otomobildi. Kalos’un 5 kapılı hatchback ve sedan kasa tipleri vardır. Şanzıman olarak 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik otomatik vites seçenekleri mevcuttur. Kalos’un S, SE ve SX donanım paketleri vardır. SX en çok tutulan paketi olup ” ABS, klima, elektrikli camlar, hidrolik direksiyon” gibi özelliklere sahiptir. Kalos iki farklı benzinli motor seçeneği ile satılmıştır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

Chevrolet Kalos İçi

1.2 Benzinli : 12 litre hacimli 8 valf olan bu motor 72 beygir ve 104 Nm tork güç üretmektedir. Çok fazla tutulmamış bir motordur. Şehir içinde 8.5, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur.

İlginizi çekebilir : ” Chevrolet Aveo Nasıl Bir Araba?

1.4 Benzinli : Eğer bir Kalos alacaksanız bu motora sahip bir tanesini almanızı tavsiye ederim. Gayet performanslı bir motordur. 1.4 litre hacimli bu motor 94 beygir ve 130 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motor olup şehir içinde 8.6, şehir dışında 6.1 litre yakıt tüketmektedir.

Chevrolet Kalos Yandan Görünümü

Chevrolet Kalos Kullanıcı Yorumu

Kendim için daha çok şehir içi kullanımlara uygun eşimin de kullanırken zorlanmayacağı bir otomobil ararken, Kalos almakta karar kıldım ve 4 yıl boyunca kullandım. İlk olarak bu arabayı almadan önce beklentinizin fiyat/performans otomobili olması gerekiyor. Parasına göre gerçekten güzel bir otomobildir. Öncelikle içini anlatmaya başlayacak olursak, ön göğsü ön cama doğru baya derindir. Ön tarafının genişliği güzeldir. Arka diz mesafesi dışardan küçük bir otomobil gibi görünmesine rağmen oldukça uzundur. Benim gibi 2 çocuklu dört kişilik bir aile için yeterli genişliğe sahip bir hacmi vardır. Bebek arabası ve market poşetlerini bagaja çok rahat yerleştirebiliyordum. Ön göğüs ve kapı içlerinde sert plastik malzeme kullanılmıştır. Özellikle bozuk yollarda giderken çok trim sesi çıkartıyor. Süspansiyonları serttir ve çukurlardan geçişleri baya hissettirir. Motor performansı şehir içinde güzeldir. Yokuşlarda ivmelenmesi falan tatmin edicidir. Motoru çok sessiz çalışmaktadır. Motor sesini düşük devirlerde kullanırken asla duymazsınız. Çok defa uzun yola gittim ve bir sorun yaşamadım. Ancak kullanırken sınırlarınızı bilmenizde fayda var. 130 – 140 km hızın üstüne çıktığınızda yan rüzgarlardan etkileniyor ve yol tutuşu düşüyor. Virajlarda ise yana biraz fazla yatıyor. Altı yerden yüksek olduğu için köy yollarında kullanımı çok rahat oluyor.

Chevrolet Kalos Sedan

Chevrolet Kalos Alınır Mı?

Rakipleriyle arasındaki fiyat farkına baktığınızda tam bir fiyat/performans otomobili olduğunu göreceksiniz. Yedek parçaları kolay bulunuyor ve hiç pahalı değil. İkinci eli çok hızlı olmasa da yine de idare eder. Bence alınabilir b segmenti hatchback otomobillerden bir tanesi.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu