Ford C-Max Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Ford’un MPV sınıfında olan ve bu sınıfta ülkemizin en çok satılan modeli olan C-Max nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Ford C-Max inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Ford ülkemizin en çok tutulan otomobil markalarından bir tanesidir. C-Max ise ilk olarak 2004 yılında üretilmiş MPV sınıfında bir otomobildir. 2007 yılında makyajlı kasaları satılmaya başlamış ve 2010 yılında 2. nesil C-Max satılmıştır. 2015 yılında 3. nesil C-Max satılmış ve 2018 yılında ülkemizde satışı durdurulmuştur.

Ford C-Max Nasıl Bir Araba?

Büyük aile otomobili olarak karşımıza çıkan C-max gerçekten sınıfında lider durumda olan bir arabadır. Çok kaliteli ve sorunsuz bir araçtır. Ghia, Titanium, Titanium X, Trend donanım paketleriyle satılmıştır. Titanium X en full paketi olup “ABS, 10 hava yastığı, ESP, hız sabitleyici, elektronik el freni, açılır cam tavan, dijital klima, elektrikli aynalar ve camlar” başta olmak üzere aklınıza gelebilecek her türlü donanıma sahiptir. İlk başlarda üretilenlerinde 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzıman yer alırken daha sonra 6 ileri powershift şanzımanlar ile gelmeye başlamıştır. C-Max’ın motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

Ford C-Max Arkadan Görünüşü

1.0 EcoBoost : 2013 – 2015 yılları arasında satılan C-Max’da yer almış motordur. 3 silindirli olan bu motor 125 beygir ve 170 Nm tork güç üretmektedir. Yakıt tüketimi şehir içinde 6.5, şehir dışında 4.5 litredir. Çok fazla tutulmamış bir motordur.

İlginizi çekebilir : ” Ford B-Max Nasıl Bir Araba?

1.5 EcoBoost : Üretilmiş hacmine göre en güçlü benzinli motorlardan bir tanesidir. 182 beygir ve 240 Nm tork güç üretmektedir. 2015 – 2018 yılları arasında satılmıştır. 4 silindirli olan bu motor şehir içinde 9, şehir dışında 5.2 litre yakıt tüketmektedir.

1.6 Benzinli : 2004 -2008 arası olanları 100 beygir iken daha sonra üretilenleri 125 beygirdir. Ford’un uzun yıllardır araçlarında kullandığı ortak bir motordur. LPG ile uyumlu bir motor olup şehir içinde 10.5, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir.

1.6 SCTİ : Yine Ford tarafından üretilmiş güçlü motorlardan bir tanesidir. 2010 – 2011 yılları arasında satılan C-Max’larda yer almıştır. 180 beygir ve 240 Nm tork güç üreten turbo beslemeli bu motor şehir içinde 8.8, şehir dışında 5.3 litre yakıt tüketmektedir.

1.6 TDCİ : Dünyanın en sağlam ve ekonomik dizel motorlarından bir tanesidir. C-Max’da en çok tutulan motor seçeneğidir. 115 beygir ve 270 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 5.5, şehir dışında 4.1 litre yakıt tüketmektedir.

Ford C-Max Kullanıcı Yorumu

İkinci çocuğum doğduktan sonra büyük bir otomobil almak için araştırmalarda bulunuyordum. Bende Ford kalitesine güvenerek bir C-max aldım ve hala daha kullanıyorum. İlk olarak arabanın içinden anlatmaya başlayacak olursak gerçekten çok geniş bir iç hacmine sahip arabadır. 5 kişi rahatlıkla çok uzun yollara gidebiliyoruz. Ön göğüs derin olduğundan ön camı çok büyük. Bu durum görüş açısının geniş olmasını sağlıyor. C-Max kullanırken sanki minibüs kullanılıyormuşum hissine kapılıyorum. Arabanın her yerinde saklama gözleri bulunuyor. Yerden yüksek olduğu için trafikte arabalara yukarıdan bakıyorsunuz. Ses yalıtımı çok başarılıdır. Çalışırken motor sesini asla içeriye almaz. Bende 1.6 dizel motorlu olanı var ve performans olarak çok memnunum. Dimdik yokuşlarda bile kolayca ivmeleniyor. Şehir içi ara hızlanmalarda güzel iş çıkartıyor.  Ford’un yol tutuşu zaten üstün olmasıyla bilinir. C-max’da nasıl bir sistem kullandılar bilmiyorum ama çok gelişmiş yol tutuşuna sahiptir. Bir kaç defa son hız testi yaptım ve 220 km/s hıza kadar hiç zorlanmadan çıkabildi. Bu hızlarda bile verdiği güven hissini hiç eksiltmiyor. C-max kullanırken sanki bir tankın içindeymişim gibi kendimi güvende hissediyorum. Bagaj hacmi geniştir. Mesela ben iki bebek arabası ve bavulları rahatlıkla sığdırabiliyorum. C-Max’ın bence en kötü tarafı büyük olması sebebiyle park etmenin zor olmasıdır. Onun dışında Ford dört dörtlük bir araba yapmış.

2004 Model Bir Ford C-Max’ın İçi

Ford C-Max Alınır Mı?

Eğer sizde bir MPV sınıfı araba arıyorsanız aklınıza ilk olarak C-Max gelmiştir. Gerçekten bu sınıfta lider durumda. Yedek parçaları hem ucuz hem de çok kolay bulunuyor. İkinci eli ise MPV sınıfında en hızlı otomobildir. Temiz kullanılmış bir tanesi büyük aileler için en ideal otomobildir. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu