Volkswagen Lupo Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Volkswagen’in kısa bir süre sattığı modellerinden bir tanesi olan Lupo nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Volkswagen Lupo inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Volkswagen internet çağının başlamasıyla birlikte bir ilke imza atarak sadece internet üzerinden satılan modeli olan Lupo’yu 1998 yılında satışa sundu. Ancak ülkemizde 1999 yılının sonlarında satılmaya başlamıştır. O zamanlar internetten arabayı 360 derece gezebiliyordunuz ve alıyordunuz. Ayrıca Lupo satışa sunulmadan önce 1 milyon kilometre test edilmiş bir otomobildir. Dünya’da 2005 yılında satıştan kaldırılmış olsa da Türkiye’de 2003 yılından sonra satılmamıştır.

Volkswagen Lupo Nasıl Bir Araba?

A segmenti üç kapıcı hatchback bir otomobil olan Lupo tam bir şehir içi otomobilidir.  Polo ile aynı platformda üretilmesine rağmen boyut olarak daha küçüktür. Özellikle bayan sürücülere daha hitap etmektedir. Oxford donanım paketiyle satılmıştır. “ABS, klima, sürücü ve yolcu hava yastığı, elektrikli ön camlar ve aynalar” gibi özelliklere sahiptir. Ülkemizde 3 farklı motor seçeneği ile satılmıştır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde

1.0 Benzinli : Lupo gibi küçük bir otomobile bile güçsüz kalan bir motordur. 4 silindirli olmasına rağmen 50 beygir ve 86 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 7.6, şehir dışında 4.8 litre yakıt tüketimi vardır. Çok fazla tutulmamıştır.

İlginizi çekebilir :  ” Volkswagen Golf 3 Nasıl Bir Araba?

1.4 Benzinli : En çok satılan motor seçeneğidir. 1.4 litre hacimli 16 valf olan bu motor 75 beygir ve 126 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur. Şehir içinde 8.3, şehir dışında 5.8 litre yakıt tüketimi vardır.

1.6 GTI : Daha fazla performans ve güç isteyenler tarafından tercih edilebilir. 125 beygir ve 152 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında 5.3 litre yakıt tüketmektedir. Gayet performanslı ve atik bir motordur.

Volkswagen Lupo Arka ve Yandan Görünümü

Volkswagen Lupo Kullanıcı Yorumu

Aslında bir Polo almak istiyordum ama o kadar param yoktu. Evin ikinci arabası olacaktı ve ben sadece işe gidip gelirken kullanacaktım. Bu sebeple Volkswagen kalitesine güvendiğim için 2001 model bir Lupo aldım. Öncelikle dışardan görüldüğü zaman herkes bu arabanın Polo olduğunu sanıyor. Her ne kadar küçük görünse de içi oldukça geniştir. Özellikle ön tarafı çok geniştir. Arka diz mesafesi çok uzun sayılmaz. Bagaj hacmi ise çok küçük. Bir bebek arabası bile zar zor sığıyor. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde bildiğiniz sert plastik malzeme kullanılmıştır. Şehir içinde motor performansı çok güzeldir. Ara hızlanmalarda rahatlıkla ivmeleniyor. Bir kaç defa uzun yola gitmişliğim var. 120 km/s hızdan sonra yan rüzgarlardan bir hayli etkileniyor. Ayrıca hız arttıkça yolda gezinmelerde başlıyor. Ses yalıtımı pek başarılı sayılmaz. Özellikle motor sesini içeriye çok alıyor. Ancak şehir içi kullanımlar için çok güzel. Küçük boyutları nedeniyle park yeri bulmak zor olmuyor. Ayrıca manevra kabiliyeti üstün bir araba.

Volkswagen Lupo İçi

Volkswagen Lupo Alınır Mı?

Fiyatlarına baktığınız zaman çok ucuz olduğunu göreceksiniz. Bunun sebebi çok az sayıda satıldığı için ikinci el piyasasının zayıf olmasıdır. Yedek parçalarını motor ve mekanik aksamda bulmak zor değil. Ancak kaporta aksam parçaları hem zor bulunuyor hem de pahalı. Almadan önce temiz kullanılmış ağır bir kazası olmayanını almaya özen gösterin.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu