Volvo V90 Cross Country Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Volvo’nun ürettiği en büyük araçlardan bir tanesi olan Volvo V90 Cross Country nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Volvo V90 Cross Country inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Volvo dediğimiz zaman insanın aklına her zaman büyük ve sağlam arabalar gelmektedir. V90 Cross Country’de bu tür otomobillerden bir tanesidir. İlk olarak 2016 yılında üretilmeye başlamış ve tüm Dünya ile birlikte ülkemizde de satışa sunulmuştur. Günümüzde hala daha sıfır olarak satılan bir modeldir.

Volvo V90 Cross Country Nasıl Bir Araba?

Volvo premium sınıfta otomobiller üreten bir markadır. Tüm dünyada her zaman en sağlam ve güvenli araçları ürettiği varsayılır. Sadece içindeki yolcuyu değil, dışardaki yayalar için bile güvenlik önlemleri almaktadır. V90 Cross Country’de F segmentinde yani ultra lüks sınıfta yer alan bir araçtır. Station wagon ve jip karışımı bir tasarıma sahiptir. Gerçekten çok büyük boyutlara sahiptir. Yolda gördüğünüz zaman bile ne kadar büyük olduğunu anlıyorsunuz. Burada özelliklerinden uzun uzun bahsetmeyeceğim çünkü aklınıza gelebilecek her türlü donanıma sahiptir. Ayrıca bence 360 derece görüş kamerası en başarılı arabadır. Volvo’nun yapımında önceleri İsveç çeliği kullanırken, V90 Cross Country’de Çin çeliği kullanılmıştır. Ama bu onun kötü bir araba olduğu anlamına gelmiyor. Dört çeker aktarma sistemine sahip olan araçta 8 ileri otomatik şanzıman kullanılmıştır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

2.0 D B5 : 2.0 dizel motor 235 beygir ve 480 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 7.9, şehir dışında 5 litre yakıt tüketmektedir.  En çok tutulan motor seçeneğidir.

Volvo V90 Cross Country Kullanıcı Yorumu

Gerçekten çok kaliteli ve donanımlı bir araba olmuş. Özellikle içine oturduğunuz anda ne kadar teknolojik olduğunu anlıyorsunuz. Ben kablosuz şarj özelliğinin hızına hayran kaldım. İçerisinde her şeyin en kalitelisi kullanılmış. Ön göğüs ve kapı içlerinde el dikişi deri kaplama mevcut. Ayrıca ön göğüsün ortasında ahşap kaplama var. Orta konsolda diklemesine yerleştirilen multimedya ve kumanda ekranı en sevmediğim tarafı oldu. Biraz daha geniş olsa daha kullanışlı olurdu diye düşünüyorum. Elektrikli bagajının açılıp kapanma hızını çok sevdim. Örneğin Mercedes’e göre çok daha hızlı açılıp kapanıyor. İçinin genişliği çok güzel. Zaten dışardan büyük olan arabanın içi de oldukça geniş. Arka tarafı makam arabası kıvamında ve pek çok konfor özelliği arka koltukta oturan kişi tarafından kumanda edilebiliyor. Bence diğer bir kötü yönü ise ülkemize 2.0 motor ile gelmesidir. Kağıt üstünde her ne kadar güçlü gibi dursa da V90 Cross Country’nin kasasının ağır olması sebebiyle güçsüz kalıyor. Özellikle yokuş çıkarken daha iyi ivmelenmesini beklerdim. Motor ve yol sesini asla içeriye almıyor. Zaten konforun her türlüsü düşünülmüş.

Volvo V90 Cross Country Alınır Mı?

Premium sınıfta bulunduğu yeri hak eden bir otomobil olduğu şüphesiz. Rakipleri olan BMW veya Mercedes’ten hiçbir eksik yanı yok. Ayrıca fiyat olarak aşağı kalmıyor. Eğer bir Volvo hayranıysanız alınabilir. Ancak dediğim gibi bu fiyatlara daha sonra satmak istediğinizde büyük zarar edeceğiniz bir araba olduğunu unutmamalısınız.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu