Egzoz Borusu Değişimi Ne Kadar? Kaynak Fiyatı ve İşçilik Ücreti

İçten yanmalı motora sahip her otomobilde egzoz borusu bulunmaktadır. Peki ya susturuculu egzoz borusu değişimi ne kadar? Egzoz borusu fiyatı ne kadardır? Egzoz borusu değişimi işçilik ücreti ne kadar? Kısaca 2022 yılı egzoz borusu değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Bir otomobilin motorunda hava ve yakıt karışımı yandıktan sonra ortaya karbonmonoksit gazı ortaya çıkar. Bu gazın motordan dışarı atılması gerekir. Bu sebeple önce egzoz subapları açılır, oradan egzoz manifolduna ve egzoz borusuna doğru itilir. Sonuç olarak aracınızın arkasında bulunan egzoz borusu deliğinden dışarı atılır.

Egzoz borusu manifoldtan çıkıp arabanın altında yer alan uzunca bir borudur. Bu borunun ortasına yakın bir yerlerde susturucu bulunmaktadır. Bu susturucunun görevi aracın egzoz sesini kesmektir. Egzoz borusu çok sıcak bir şekilde çalışır. Ayrıca direk arabanın altında yer aldığından yağmur, çamur ve kir ile sürekli olarak temas eder. Bu da egzoz borusunun zamanla paslanmasına ve sızıntı yapmasına neden olur. Aracınızın altını vurduğunuzda a egzoz borusu delinebilir. Bu durumda egzoz borusunu önce kaynattırmak isteyebilir ancak kaynamayacak kadar çürümüş ise boruyu değiştirmeniz gerekir.

Eğer aracınızın egzoz borusunda bir delik olursa bunu hemen fark edersiniz. Patlak egzoz belirtileri arasında ” arabanın kamyon gibi sesli çalışması, yakıt tüketiminin artması, arabanın içine egzoz gazı kokusunun gelmesi ve arabanın çekişinin düşmesi ” görülmektedir.

Egzoz Borusu Değişimi veya Kaynattırma Fiyatı Ne Kadar?

Aracınızın egzoz borusu çürümemiş ancak çarpama sonucu delinmişse kaynattırabilirsiniz. Egzoz borusu kaynak fiyatı deliğin büyüklüğüne göre değişir. Ancak 100 ile 150 lira arasında bir paraya oto egzozcularda kaynattırılabilir.

Ancak çürüdüğü için sürekli bir yerlerinden kaçak yapıyorsa bu sefer egzoz borusunu komple değiştirmeniz gerekebilir. Egzoz borusu iki parçadan oluşur. Ön egzoz borusunda susturucu ve manifold bağlantısı bulunduğu için pahalıdır. Ön egzoz borusu fiyatı 1.000 ile 3.000 lira arasında değişmektedir. Arka egzoz sadece boru olduğu için 250 ile 500 lira arasındadır. Eğer egzozu aldığınız yerde değiştirecekseniz işçilik ücreti vermezsiniz. Kısaca 2022 yılı için komple egzoz borusunu değiştirmenin maliyeti 1.250 ile 3.500 lira arasında bir para tutacaktır.

Çürüyen bir egzoz borusunu değiştirmekten başka çareniz yoktur. Bir gün deliği kaynattırırsınız kısa süre sonra başka yerden delinir. Çünkü çürüdüğü için düzen tutmayacaktır. Bu durum sürekli olarak kaynak parası vermenize neden olur.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu