Chery Niche Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Çinli otomobil üreticisi Chery’nin b segmenti aracı olan Niche nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chery Niche inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Çinli otomobil markaları bundan 10 kadar önce ülkemizde satışa başlamıştır. Chery, Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesidir. Niche modelini ise 2010 – 2011 yılları arasında satmıştır. Çok fazla tutulmamış bir modeldir. Ancak uygun fiyatı ve yüksek donanımıyla dikkat çekmektedir.

Chery Niche Nasıl Bir Araba?

B segmentinde yer alan Niche’nin pazardaki en büyük rakibi Renault Clio’dur. Ancak tasarım olarak daha güzel olduğunu kabullenmeliyiz. Sedan, hatchback karışımı bir aksa tipine sahip olan Niche spor otomobil gibi görünüyor. ABS, ESP, direksiyondan kumandalı ses sistemi, elektrikli ayarlanabilir farlar, 4 cam otomatiği, dijital klima, sürücü ve yolcu hava yastığı, elektrikli aynalar ve camlar gibi pek çok özelliğe sahiptir. Ülkemizde 5 ileri manuel şanzıman ve 4 ileri otomatik vites seçenekleri ile satılmıştır. Chery Niche motor teknik özelliklerine bakacak olursak

1.6 Norma : Toyota’nın teknik destek vererek ürettiği motordur. En çok tutulan motor seçeneğidir. 119 beygir ve 147 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu olup şehir içinde 10, şehir dışında 6.3 litre yakıt tüketmektedir.

İlginizi çekebilir :  ” Chery Alia Nasıl Araba

2.0 Lusso : 2.0 litre hacimli 16 valf olan Dohc motor 136 beygir ve 182 Nm tork güç güzel bir güç üretmektedir. Her uzak doğu otomobilinde olduğu gibi LPG ile uyumludur. Şehir içinde 11, şehir dışında 7 litre yakıt tüketmektedir.

Chery Niche Arkadan Görünüşü

Chery Niche Kullanıcı Yorumu 

Genelde şehir içinde kullanmak üzere kendime b sınıfı bir otomobil bakıyordum. Paran 1999 – 2000 model clio veya albea’ya yeterken çok daha yeni ve donanımlı olan Chery Niche aldım ve 4 yıl kullandım. İnternette hakkında çok fazla bir bilgi yok. Zaten konuşanların da bu arabaya bir kere bile bindiğini sanmıyorum. Adam kalkmış bu araba ile Volkswagen Passat’ı kıyaslıyor. Öncelikle anlatmaya içinden başlayacak olursak ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde sert plastik malzeme kullanılmıştır. Ancak çatlama ve solma gibi şeyler olmuyor. Ön tarafının genişliği güzeldir. Arka diz mesafesi benim gibi 1.80 boyunda olan birisi için yeterli. Bazı Niche’lerde deri koltuk döşemesi bile var . Donanım olarak bu paraya alabileceğiniz en özellikli arabalardan bir tanesidir. 1.6 motorunun performansı güzeldir. Şehir içinde ara hızlanmalarda güzel ivmeleniyor. Gaza basınca gitmem demiyor. Çok defa uzun yola gittim ve bir sorun yaşamadım. 120 km/s hızı geçtikten sonra hafiften yolda gezinmeye başlıyor. Yol tutuşu fena sayılmaz ama yine de çok şey beklememek lazım. Motor ve yol sesini içine alıyor. Frenleri gayet güçlüdür ve arabayı kısa mesafede durdurabilir. Araba yüklüyse üstüne birde klima açarsanız rampa çıkarken bayılıyor.

Chery Niche Alınır Mı?

Öncelikle herkesin aklındaki soru olan Niche’nin yedek parçaları bulunuyor mu sorusunu cevaplayalım. Ben Niğde’de oturuyorum. Burada yedek parçaları yok ama internetten sipariş verince 1-2 gün içinde geliyor. Ayrıca yedek parça fiyatları hiç pahalı değil. Tam bir fiyat performans arabasıdır. Dar gelirlilerin alabileceği en yüksek modelli ve donanımlı küçük aile otomobillerinden bir tanesidir. İkinci el piyasası her Çin markasında olduğu gibi hızlı değildir. Temiz bir Chery Niche gönül rahatlığıyla alınıp binilebilir.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu