Fisker Karma Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Amerikan otomobil üreticisi olan Fisker markasının ülkemizde sattığı tek model olan Karma nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Fisker Karma inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

2010’lu yılların başından itibaren artık Hibrit ve elektrikli otomobiller dikkat çekmeye başlamıştı. Bu pazarda büyük bir boşluk olduğunu fark eden Amerikalı Fisker markası lüks spor otomobili Karma’yı 2012 yılında satışa sundu. Ülkemize de getirilen Fisker Karma, sadece 1 yıl satışta kalmış ve toplamda yaklaşık olarak 2.500 adet üretilmiştir. Zaten Fisker firması daha sonra kapanmıştır.

Fisker Karma Nasıl Bir Araba?

Elektrikli lüks otomobillerin atası diyebileceğimiz Karma’da her şey elektronik olarak ayarlanabiliyor. Örneğin kapı açma kolu yerine bir düğmeye basıyorsunuz kapısı açılıyor. Aracın tavanın elektrik gücünü desteklemek için güneş tavan pilleri bulunuyor. Ayrıca “multimedya ekranı, elektrikli koltuklar, çok fonksiyonlu direksiyon, elektronik el fireni vs” gibi bir spor otomobilde olması gereken tüm özelliklere sahiptir.

Fisker Karma’da 400 beygir gücünde motor bulunmaktadır. Ancak bu motorun asıl öne çıkan tarafı 1.300 Nm tork güç üretmesidir. Dört çeker olan Karma gerçekten tork açısından çok güçlü bir otomobil.

Fisker Karma Kullanıcı Yorumu

Bir Fisker Karma test fırsatı buldum. Gerçekten çok kaliteli bir otomobil. Tesla’ya rakip olacakken böyle bir markanın batmasına üzüldüm. Bataryasının sakin kullanımda 600 kilometre menzili bulunuyor. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi çok güzel. Ayrıca bu otomobilin el yapımı olduğunu unutmayalım. Denemek için gaza yükledim ve tork gücü sebebiyle tansiyonum düştü. Az kalsın kendimi kaybedecektim. Bu kadar güçlü bir motorun kükremesini beklerken neredeyse hiç ses çıkartmıyor.

Fisker Karma Alınır Mı?

Üretimi durdurulmuş bir marka olduğu için özellikle bataryasını bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu sebeple daha tutulan bir marka olan Tesla’yı tercih etmek bence daha mantıklı gibi geliyor. Yine de karar sizin.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu