Fiat Marea Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Fiat’ın ülkemizde ürettiği modellerden bir tanesi olan Marea nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Fiat Marea inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Fiat 90’lı yıllarda Tempra modeli ile c segmentinde yer alıyordu. Ancak eskiye tasarımı nedeniyle onun yerini doldurabilecek olan Marea’yı 1997 yılında satışa sunmuştur. 2002 yılında makyajlı kasaları satılmaya başlamış ve 2007 yılında satıştan kaldırılmıştır. Fiat Marea gerçekten çok güzel ve donanımlı bir araba olmasına rağmen fiyatları ucuz bir otomobildir.

Fiat Marea Nasıl Bir Araba?

Fiat Marea, c segmenti bir otomobildir. Sedan kasa tipiyle satılmıştır. Zaten hatchback olanları Brava adı altında satılmıştır. ELX, Exclusive, Liberty ve SX donanım paketleri bulunmaktadır. Liberty makyajlı kasalarda en çok tutulanıdır. “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, hidrolik direksiyon, elektrikli aynalar ve camlar” gibi özellikleri bulunmaktadır. Marea’da 5 ileri manuel şanzıman yer alırken 4 ileri otomatik şanzımanlı motor seçenekleri de bulunmaktadır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

1.6 Benzinli : En çok tutulan motorlu olanı budur. 103 beygir ve 145 Nm tork güç üreten sağlam bir motordur. LPG ile uyumlu olup şehir içinde 11, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir.

İlginizi çekebilir : ” Fiat Brava Nasıl Bir Araba?

1.9 JTD : Çok az sayıda satılmıştır. 105 beygir ve 205 Nm tork güç üreten bu dizel kotor şehir içinde 7.6, şehir dışında 4.6 litre yakıt tüketmektedir.

2.0 Benzinli : Yüksek performans isteyenler tarafından tercih edilebilir bir motor seçeneğidir. 154 beygir ve 186 Nm tork güç gibi güzel bir performanslı vardır. LPG ile uyumlu bir motordur. Ancak yakıt tüketimi biraz fazladır. Şehir içinde 14, şehir dışında 8 litre yakıt tüketimi verisi vardır. 0-100 hızlanması 8.6 saniyedir. Ayrıca son hızı ise 208 km/s olarak ölçülmüştür.

Fiat Marea Kullanıcı Yorumu

Elimde çok bir param yokken bende donanımlı ve konforlu bir otomobil alabilmek amacındaydım. Bu yüzden hem de parçası kolay bulunsun diyerekten bir Marea aldım 3 yıl boyunca kullandım. Öncelikle parasına göre en konforlu otomobillerden bir tanesini olduğunu unutmayın. İçine oturduğunuzda verdiği rahatlık harika. Ön göğüs ve kapı içlerinde kaliteli bir malzeme kullanılmış olup çatlama ve solma gibi şeyler olmuyor. Arka diz mesafesi yeterli seviyededir. Örneğin benim boyum 1.80 cm olmasına rağmen ön koltuğu kendime göre ayarladığımda arka diz mesafesi gayet yeterli. 1.6 litrelik motor gayet sessiz çalışıyor. Motorun çalıştığını arabanın içinden hiç hissetmiyorsunuz. Diğer bir yönü ise oturaklı bir araba olmasıdır. Yolda giderken yola iyi basıyor. Motor performansı idare eder seviyede. Marea’nın kasasının ağır olması sebebiyle dik yokuşlarda bayılma olabiliyor. Uzun yolda gayet konforlu ve sessizdir. 150 km/s hız ortalama ile rahatlıkla yolculuk yapabiliyorsunuz.

Fiat Marea Alınır Mı?

Evet Marea çok fazla tutulmayan bir otomobildir. Bunun sebebi yakıt tüketiminin fazla olması ve çabuk arıza veriyor söylentileridir. Çabuk arıza vermesi Marea’nın suçu değil, bizim Türk ustalarının suçudur. Anlamadıkları arabaları kurcalaya kurcalaya sorun hale getiriyorlar. Bir yeri tamir ederken 3 yeri bozuyorlar. Bu da sorun bir otomobil olduğu algısı oluşturuyor. Kısaca eğer bir Marea alacaksanız mutlaka az kurcalanmış bir tanesini bulmaya özen gösterin.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu