Nissan Almera Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Japon otomobil üreticisi Nissan’ın Renault ile ortaklık öncesi ürettiği son modeli olan Almera nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Nissan Almera inceleme, kullanıcı yorumu ve test sürüşüne yer vereceğiz.

Nissan, Japonya’nın en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesidir. Ancak girdiği mâli kriz nedeniyle Renault tarafından satın alınmıştır. Ancak Renault’tan önce ürettiği otomobiller gayet kaliteli ve güzeldi. Almera’da Renault öncesi üretmiş olduğu son otomobillerden bir tanesidir. Ülkemizde ilk olarak 2000 yılında satılmaya başlanan Almera, 2008 yılında satıştan kaldırılmıştır.

Nissan Almera Nasıl Bir Araba?

Nissan gerçekten dünyanın en sağlam otomobillerini üreten markalardan bir tanesiydi. Ancak günümüzdeki otomobiller Renault ile aynı kalitede diyebiliriz. Almera’da c segmetinde parasına göre gerçekten kaliteli bir otomobildir. Hatchback ve sedan kasa tipleri bulunmaktadır. Comfort, Luxury, Mood, Tekna ve Visia donanım paketleri bulunmaktadır. Tekna en çok tutulanı olup “ABS, sürücü ve yolcu hava yastığı, dijital klima, yol bilgisayarı, dört cam otomatiği, mercekli farlar” gibi pek çok özelliğe sahiptir. Almera’da 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzıman seçenekleri vardır. Almera’nın motor teknik özellikleri ise şu şekilde

İlginizi çekebilir ” Nissan Sunny Nasıl Bir Araba?

1.5 Benzinli : En çok tutulan motor seçeneğidir. Nissan yapımı bir motordur. 90 beygir ve 128 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile tam uyumlu bir motordur. Şehir içinde 8.6, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir.

Almera’nın ayrıca 1.6 benzinli, 1.8 benzinli ve 2.2 DCI motor seçenekleri vardır. Ancak çok fazla tutulmamıştır.

Nissan Almera Sedan

Nissan Almera Kullanıcı Yorumu

Nissan’ın kaliteli bir otomobil otomobil olduğunu biliyordum. Bende elimdeki az para ile 90’lı yıllarda üretilmiş Avrupa bir araba almak yerine, tutulmayan ama kaliteli bir araç almak istiyordum. Araştırmalarım sonucunda Nissan Almera almaya karar verdim. Bendeki sedan olanı ve gerçekten parama göre en iyi arabayı aldığımı düşünüyorum. İçi çok geniş bir otomobildir. Arka diz mesafesi o kadar geniştir ki çoğu d segmenti araçta bu genişlik yoktur. Ön göğüs, torpido üstü ve kapı içleri gibi yerlerde kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Koltuk süngerleri çok kalitelidir. Öyle kolay kolay çökme olmuyor. Motor performansı için o kadar iyi diyemeyeceğim. Zaten sakin kullanan birisi olduğum için beni çok etkilemiyor. Özellikle rampa çıkarken bir hayli bayılıyor. Yolda giderken motor, yol ve rüzgar sesini asla içeriye almıyor. Yol tutuşu çoğu c segmenti otomobilden daha iyidir. Uzun yolda çok konforludur. Ben defalarca uzun yola gittim ve bir sorun yaşamadım. Sıcak Antalya havasında bile kliması buz gibi soğutur. Frenleri gayet güçlüdür. Zaten dört disk fren sistemi kullanılmaktadır.

Nissan Almera İçinden Bir Görüntü

Nissan Almera Alınır Mı?

Evet şimdi sizin aklınıza takılan ilk şey yedek parçaları bulunuyor mu olacaktır. Evet kolaylıkla bulunuyor ve yedek parça fiyatları hiç pahalı değil. İkinci el piyasası çok hızlı değildir ama bu Almera’nın ucuz bir otomobil olmasını sağlıyor. Bana göre parasına göre alınabilecek en iyi c sınıfı araçlardan bir tanesi.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir Yorum

  1. Merhaba ben bunlardan birtanesini aldım
    Yolda giderken 1.5 olanları lpg ile uyumlu değildir aldığımda 1.5 motordu lpg takılıydı yolda giderken itekleme problemi çıktı sübap kırılıp motor bloğu , eksantirik mili ve debirdaim pompası zarar gördü aldığımda 134.090 kilometredeydi motor 148.021 kilometrede yağ yakmaya başladı komple çıkma motor alıp buna taktık temiz almaya çalışın hem motor perfomansı kötü değildir
    Yedek parçaları günümüz itibariyle çok pahalı şimdiden iyi günler(:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu