Chrysler Sebring Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Amerikalı otomobil üreticisi olan Chryler’in Sebring modeli nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chrysler Sebring inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Chrysler, Türkiye’de çok fazla tutulmayan ama kendi binici tayfası olan bir markadır. Seveni de oldukça fazladır. Ancak Chrysler araçlarını bir Premium sınıfta görenler bana göre yanılıyorlar. Her ne kadar gösterişli ve büyük otomobiller üretiyor olsa da asla bir Mercedes veya BMW ayarında marka değildir. Chyrsler’in D segmenti modeli olan Sebring ülkemizde ilk olarak 2001 yılında satılmaya başlamıştır. 2004 yılında makyajlanmış ve 2009 yılında Türkiye’de satışı sonlandırılmıştır. Zaten 2012 yılında Chrysler Türkiye’de satışlarını durdurmuştur.

İlginizi çekebilir :  ” Chrysler Neon Nasıl Bir Araba?

Chrysler Sebring Nasıl Bir Araba?

Orta-üst sınıf aile otomobilleri sınıfında yer Sebring, boyut olarak rakiplerinden daha büyük ve cüsseli görünmektedir. Zaten bu Amerikalılar her zaman gösterişli arabaları sevmiştir. Sedan kasa ve cabrio tipinde üretilen Sebring’in Convertible ve Limited olmak üzere iki farklı donanım paketi vardır. Deri koltuk döşemeleri ABS, ESP, hız sabitleyici, lastik basınç sensörü, patinaj önleyici (ASR) dijital klima, elektrikli aynalar ve camlar” gibi pek çok özelliğe sahiptir. Sebring’te 4 ileri otomatik ve 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri vardır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

2.0 Benzinli :  En az satılan motor seçeneğidir. 141 beygir ve 177 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 11.5, şehir dışında 7 litre yakıt tüketimi vardır.

2.0 CRD : Volkswagen Passat ile ortak kullanılan bir motordur. Daha doğrusu Chrysler bu motoru Volkswagen’den almıştır. 140 beygir ve 310 Nm tork güç üretmektedir. En çok tutulan dizel motor seçeneğidir. Şehir içinde 8.2, şehir dışında 5.1 litre yakıt tüketmektedir.

2.4 Limited Benzinli : 2.4 litre hacimli 4 silindirli olan bu motor 170 beygir ve 220 Nm tork güç üretmektedir. 0-100 hızlanması 11.3 saniye olarak ölçülmüştür. Şehir içinde 14, şehir dışında 8.5 litre yakıt tüketmektedir.

2.7 LX ve Limited : 6 silindirli olan bu motor en çok tutulan motor seçeneğidir. Zaten bir Chrsyler alacaksanız Amerikan menşeili olanlarını tercih etmelisiniz. 203 beygir ve 262 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 15, şehir dışında 8.6 litre yakıt tüketmektedir. 0-100 km hızlanması 10.8 saniye olarak ölçülmüştür. Maksimum hızı ise saatte 210 km’dir.

Chrysler Sebring Arkadan Görünüşü

Chrysler Sebring Kullanıcı Yorumu

Hep büyük ve gösterişli araba hayalim olmuştur. Bende Amerikan malı bir otomobil ne kadar kötü olabilir ki diyerek bir 2006 model Sebring aldım ve 1 yıl boyunca kullandım. Öncelikle anlatmaya içinden başlayacak olursak kaliteli bir iç mekana sahiptir. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde yumuşak deri benzeri bir kaplama kullanılmıştır. İçi yayla gibi geniş bir arabadır. Arka koltuğuna oturduğunuzda diz mesafesi çok uzun ve 3 yetişkin bir rahat rahat oturabilir. Bendeki 2.7 litre olan motora sahipti. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan çok güzel ivmeleniyor. Gaza bastığınızda motorun o homurtusu harika bir ses çıkartıyor. Kocaman bir kasası olmasına rağmen yokuşlarda bile hemen hızlanıyor. Otomatik şanzımanının vites geçişleri sarsıntılıdır. Uzun yolda ise adeta bir uçak gibi gider. İçinde oturanlar çok konforlu yolculuk yaparlar. Yol ve rüzgar sesini içine almıyor ama motor sesi hafiften geliyor. Yol tutuşu ağır kasasına rağmen o kadar güzel değildir. Özellikle virajlarda yana çok eğiliyor. Frenleri gayet güçlüdür ve arabayı kısa mesafe içerisinde durdurabiliyor.

Chrysler Sebring Alınır Mı?

Evet buraya kadar hakkında bildiğim her şeyi anlatmaya çalıştım. Herkes bu arabanın parçaları bulunuyor mu diye soruyor. Evet ben Ankara’da parçalarını bulmakta zorlanmadım ama pahalı parça fiyatları var. Çok sorunlu bir araba değil ama ufak tefek arızalar insanı canından bezdiriyor. Özellikle elektrik aksamı çok narin. İkinci el piyasası çok hızlı olmasa da Chrysler hastaları olduğu için satabiliyorsunuz. Yakıt olarak çok can yakan bir araba. Sürekli yakıt almaktan iflahınızı kesiyor. Eğer başka alternatifiniz varsa ona yönelmenizi öneririm.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu