Buick Century Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Amerikan otomobil markası olan Buick’in Century modeli nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Century incelemesine ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Amerikalıların en ucuz otomobilleri bile, Avrupa arabalarına göre daha kaba geniştir. Bucik Century’de Amerika’da çok kaliteli bir otomobil olmamasına rağmen çok fazla tutulmaktadır. Özellikle yaşlıların çok rağbet gösterdiği bir arabadır.

Buick Century Nasıl Bir Araba?

E segmenti bir otomobil olan Century, 1997 – 2005 yılları arasında üretilmiş bir modeldir. Ülkemizde sadece bir kaç tane vardır. “hidrolik direksiyon, hava yastığı, klima, elektrikli camlar ve aynalar, ahşap orta konsol, arka kol dayama” gibi pek çok özelliği vardır. Century’de 3.1 litre hacimli 6 silindirli motor vardır. V6 bu motor 177 beygir ve 264 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 16, şehir dışında 10 litre yakıt tüketmektedir. Ama Amerikalılar için bir arabanın en kadar yaktığının hiç önemi yoktur. Vites kolu direksiyonun hemen altında yer alır. Century’de 4 ileri otomatik şanzıman bulunmaktadır.

Buick Century Kullanıcı Yorumu

Amerikan arabası meraklı bir arkadaşım sayesinde bunlardan bir tanesini kullanma şansı yakaladım. İçi oldukça geniş bir otomobil. Konfor namına neredeyse her şey düşünülmüş gibi duruyor ama işin gerçeği öyle değil. Çok güçlü bir motora sahip. Gaza bastığınız anda sizi koltuğa yapıştırıyor. Şehir içi ara hızlanmalarda ivmelenmesi gerçekten çok güzel. Vites geçişleri sarsıntılı ve geçişlerini hissettiriyor. Yol tutuşu geniş bir araba olmasına rağmen ben hiç sevmedim. Virajlara hafif hızlı girseniz bile arkasını savuracak gibi bir his bırakıyor. Yakıtı ise resmen içiyor. Biraz gaza yüklenseniz ibrenin düştüğünü görebiliyorsunuz.

Buick Century Alınır Mı?

Türkiye’de zaten çok fazla olmayan bir araba. Bu sebeple Amerikan arabalarına karşı özel bir merakınız yoksa hiç bulaşmayın derim. Zaten arkadaşım parça ihtiyacı olduğundan Amerika’dan getirttiğini söyledi.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu