Chery Chance Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Çinli otomobil üreticisi Chery’nin çok fazla satılmayan modeli olan Chance nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Chery Chance inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Chery, Türkiye pazarına 2008 yılında girmiş ve 2011 yılında çıkmıştır. Ülkemizde 4 farklı model ile satılmıştır. Chance’de bu modellerden bir tanesi olup, sadece 2011 yılında satılmıştır. Çok fazla satılmamış bir Chery modelidir.

Chery Chance Nasıl Bir Araba?

Teknik özellik olarak her ne kadar b segmenti olarak geçen bir otomobil olsa da, C segmenti boyutlarında bir otomobildir. ABS; EBD, sürücü ve yolcu hava yastığı, klima, elektrikli dört cam, ayarlanabilir direksiyon, arka kol dayama, sis farları ve yol bilgisayarı gibi özellikleri bulunmaktadır. Chance’de 5 ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri bulunmaktadır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.6 Norma : 119 beygir ve 147 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir. LPG ile tam uyumlu bir motordur. En çok tutulan motor seçeneğidir. Aslında Norma bir motor değil donanım paketidir.

2.0 Lusso : 2.0 litre hacimli bu motor 139 beygir ve 182 Nm tork güç üretmektedir. EURO 4 normlarında ki bu motor şehir içinde 10.5, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmekte olup LPG ile tam uyumludur.

Chery Chance Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 2 yıldan bu yana bir Chery Chance kullanıyorum ve aracımdan çok memnunum. Gerçekten parasına göre yeterli bir otomobildir. İlk olarak içinden başlayacak olursa ön göğüs, kapı içleri veya kapı tutacakları gibi yerlerde kullanılan malzeme kalitesi öyle çok iyi değildir. Sanki elinizde kalacakmış gibi bir havası var. Ancak bu arabanın ucuz bir otomobil olduğunu unutmayın. Donanım olarak gerçekten işinize yarayacak çoğu özelliği vardır. 1.6 litrelik motorunun performansı idare eder. Her ne kadar 119 beygir olarak geçse de o kadar güçlü olmadığını düşünüyorum. Klima açıkken yokuşlarda baya bir bayılıyor. Motor ve yol sesini içeriye fazla almıyor. Koltuklarında sert bir sünger kullanılmıştır. Şehir içi ara hızlanmalarda biraz hantal kalıyor. Çok defa uzun yola gittim ve bir sorun yaşamadım 130 140 km/s hıza kadar bir şey yok ama daha üstü hızlarda yol tutuşu bir hayli zayıflıyor. İçinin genişliği çok güzeldir. Rakiplerine göre daha geniş içi vardır. Arka diz mesafesi 1.80 boyunda birisi için bile gayet yeterlidir. Frenleri oldukça güzeldir ve arabayı kısa mesafede durdurabilir.

Chery Chance İçinden Bir Görünüm

Chery Chance Alınır Mı?

Bugün 2011 model otomobil fiyatlarına bakın birde Chance’nin fiyatlarına bakın. Neredeyse onların yarı parasına satılıyor. O kadar kötü bir otomobil değildir. Az para ile yüksek modelli bir otomobil sahibi olabiliyorsunuz. Yedek parçalarını bulmak hiç zor değil. Ben Ankara’da yaşadığım için sorun yaşamıyorum. Küçük şehirlerde bulamasanız bile internette her parçası var. Parça fiyatları gayet ucuz. İkinci el piyasası öyle çok hızlı değildir. Almadan önce temiz kullanılmış olmasına özen gösterirseniz sizi üzmeyecek bir otomobildir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu