Mazda 121 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Japon otomobil üreticisi Mazda’nın A segmenti küçük otomobili olan 121 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Mazda 121 inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Mazda’nın dünyanın en sağlam otomobillerini ürettiği var sayılmaktadır. Ancak 121 diğer modellerinden çok daha farklı bir yerdedir. Bunun sebebi o zamanlar üretilmiş en sorunsuz otomobil unvanını 3 yıl üst üste almış olmasıdır. Gerçekten de bu araba o kadar çok sevilmiş ve kendini kanıtlamıştır ki, Ford Festiva ve Kia Pride, Mazda 121 platformunda aynı motor ve şase üzerine yapılmıştır.

İlginizi çekebilir :  ” Mazda 2 Nasıl Bir Araba?

Mazda 121 Nasıl Bir Araba?

Siz bu arabanın ülkemizde çok tutulmadığına bakmayın. Özellikle Asya pazarında ciddi satış rakamları yakalamıştır. Donanım olarak “ön cam otomatiği ve bazılarında klima” gibi özellikler bulunmaktadır. 3 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzıman seçenekleri vardır. Mazda 121’de 1.3 litrelik karbüratörlü bir motor kullanılmıştır. Bu motorun 54 ve 72 beygirlik iki farklı güce sahip olan versiyonları vardır. Ancak ülkemize daha çok 54 beygirlik olanları getirilmiştir. 121’in diğer dikkat çeken bir yanı ise tasarımıdır. Şapka lakabını alan araba ufak bir sedan görüntüsü çiziyor. Özellikle şehir içi kullanımlar için çok uygundur. Hidrolik direksiyon olmamasına rağmen çok yumuşak bir direksiyona sahiptir.

Mazda 121 Arka ve Yandan Görünüşü

Mazda 121 Kullanıcı Yorumu

Şöyle şehir içinde kullanmak ve işe gelip gitmek için bir araba arıyordum ve Mazda 121 aldım. Aslında işimi fazlasıyla gördü. Öncelikle içinin çok dar olduğunu bilin. Ön tarafına iki yetişkin oturduğu zaman omuzları birbirine değiyor. Arka diz mesafesinin uzunluğu az. Mesela ön koltuğu kendime göre ayarladığımda ki benim boyum 1.80 cm, arka tarafa oturamıyorum. Otursam bile inmekte zorluk çekiyorum. Bagajı kendinden beklenmeyecek derecede büyüktür. Özellikle çocuklu bayanlar bebek arabasını rahatlıkla sığdırabilirler. Motor performansı güzeldir. Araba yüklü değilse şehir içinde ara hızlanmalarda güzel ivmeleniyor. Yol tutuşu çok iyi sayılmaz. Zaten tasarım olarak baktığınız zaman yerden yüksek olduğundan yol tutuşunun zayıf olduğunu da kestirebilirsiniz. Frenleri fena sayılmaz ama ıslak yollarda hemen kızaklıyor. Yüksek hızlarda ise 110 – 120 km/s hızı geçtiğiniz zaman yolda gezinmeye başlıyor. Yanınızdan bir TIR, kamyon veya otobüs geçerse rüzgarı sizi kenara atacak kadar etkiliyor. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde sert plastik malzeme kullanılmıştır. Ancak çatlama gibi bir sorunu yok.

Mazda 121 Alınır Mı?

Evet ben bu arabayı aldım işimi gördü ve satıyorum. Ancak satamıyorum çünkü ikinci el piyasası neredeyse hiç yok. İnternetteki fiyatlara aynı para yazmama rağmen arayanlar neredeyse yarı parasını teklif ediyorlar. Bu sebeple alırım kâr eder, satarım mantığı güdüyorsanız kesinlikle uzak durmalısınız. Diğer bir husus ise yedek parçalarıdır. Özellikle kaporta aksam parçalarını bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şey.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu