Mitsubishi Lancer 1.5 GLX (1990) Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Mitsubishi’nin 1990 yılında ülkemizde satmış olduğu modeli Lancer 1.5 GLX nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Mitsubishi Lancer 1.5 GLX inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Japon otomobil üreticisi olan Mitsubishi kaliteli araçlar üretmesine rağmen ülkemizde çok fazla satılmamıştır. Bunda markanın pazarlama stratejisinin güçsüz olması en büyük payı almaktadır. Lancer, aslında 1977 yılında üretilmeye başlamış olsa da ülkemizde satışı 1988 yılında 3. nesil ile başlamıştır. Ancak asıl çıkışını 1990 yılında ülkemizde Lancer adıyla sattığı ancak Dünya’da Mitsubishi Mirage adıyla satılan modelle yaşamıştır. Sadece 1 yıl satışta kaldıktan sonra 1991 yılının ilk ayında ülkemizde satışı 2004 yılına kadar sonlandırılmıştır.

Mitsubishi Lancer Nasıl Bir Araba?

C segmenti sedan kasa bir otomobil olan Lancer, özellikle tasarım olarak çağının çok önünde bir araçtır. Mitsubishi’nin robotik olarak üretmeye başladığı ilk araba olarak kayıtlara geçmiştir. Bu modelle birlikte köşeli hatlardan yuvarlak hatlara geçiş yapılmıştır. Lancer, GLX donanım paketiyle satılmış olup “klima, hidrolik direksiyon, dijital saat ve elektrikli aynalar” gibi o zamana göre gelişmiş donanımlara sahip bir arabaydı. Genelde 5 ileri manuel vitesle satılmış olsa da çok az sayıda otomatik şanzımanlı olanları da mevcuttur.

Kaputunun altında 1.5 litre hacimli 4 silindirli motoru 90 beygir ve 135 Nm tork güç üretmektedir. Her Japon aracında olduğu gibi LPG ile uyumlu bir motoru vardır. Şehir içinde 10, şehir dışında 5.5 litre yakıt tüketmektedir.

Mitsubishi Lancer 1990 Kullanıcı Yorumu

Elimde Tofaş veya Lada alacak para varken ben daha kaliteli ve donanımlı bir araba alabilmek için 1990 model bir Mtisubishi Lancer aldım ve 2 yıl boyunca kullandım. Bir defa bu paralara alabileceğiniz en iyi arabalardan bir tanesidir. O kadar sağlamdır ki Proton 415, 1990 model Lancer’in sadece biraz değiştirilmiş halidir. İçerisinde kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Diğer ucuz arabalar gibi ön göğüste çatlama ve solma gibi şeyler olmuyor. Kliması çalışıyorsa eğer arabanın içini buz gibi yapar. Motor performansı için öyle çok iyi diyemem ama benim gibi sakin kullanan birisiyseniz çok fena sayılmaz. Ancak arabaya 4 kişi bindiğinde birde yokuş çıkıyorsanız bayılıyor. Bir kaç defa uzun yola çıktım ve hiç bir sorun yaşamadım. Hatta 160 – 170 km/s hızlara kadar çıkmama rağmen bana mısın demedi. Yine aynı paradaki diğer arabalara göre çok daha üstün yol tutuşu vardır. Arkasını öyle kolay kolay savurmaz. Frenleri gayet güçlüdür ve kısa mesafe içerisinde arabayı durdurabilir.

Mitsubishi Lancer GLX 1990 Alınır Mı?

Evet şimdi siz Lancer’in yedek parçaları bulunuyor mu diye soracaksınız. Hayır bazı parçalarında gerçekten problem var. Özellikle kaporta aksam parçaları çok zor bulunuyor. Çoğu parçası için hurdacılara gitmek zorunda kalıyorsunuz. Zaten bulsanız bile dünyanın parasını istiyorlar. Mesela ben arka stop farını Ankara’da hiç bir Japon paçacısında bulamamıştım. Hurdacılarda da olmayınca dökme stop farı yaptırmıştım ve dünyanın parasını almışlardı. Diğer bir husus ise ikinci el piyasasıdır. Bakmayın siz internette yazılan fiyatlarına yüzde 30 aşağısını teklif edin kabul ediyorlar. Ha parasına göre gayet konforlu ve donanımlı bir araba. Ancak dediğim gibi bu sorunlar başınızı ağrıtabilir. Başka alternatiflere yönelmeniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Mesela arıza yapacak ve bende dükkan dükkan parça arayacağım diye ödüm kopardı.

otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu