Hyundai i20 Troy Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Hyundai’nin b segmenti hatchback modeli olan i20 Troy nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca normal i20 ile i20 troy arasındaki farklara bakacağız. İ20 Troy incelemesi ve kullanıcı yorumu yazımızda.

Hyundai b segment hatchback sınıfında Getz ile güzel satış rakamları yakalamıştı. Ancak 2000’li yılların sonunda artık İ serisi otomobillere geçti. Getz’in yerine de İ20 modelini satmaya başladı. İ20’nin Türkiye’de üretilenlerine ise İ20 Troy adı verildi.  Bildiğimiz İ20 ile İ20 tory arasındaki üretim yeri ve donanım farkı vardır. İ20 Troy son olarak 2012 yılında üretilmiş sonra yerini doğrudan İ20 modeline bırakmıştır. İ20 Troy’un Kore’de üretilen modellerden farkı gösterge ışıklarının mavi renkte olmasıdır. Ayrıca Brake Asist (fren yardım sistemi) standart olarak sunulmuştur.

Hyundai İ20 Troy Nasıl Bir Araba?

İ20 serisinin en full donanımlı paketleri i20 Troy’da bulunmaktadır. Mode, Prime, Start ve Team donanım paketleri vardır. İ20 Troy 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel şanzıman seçeneklerine sahiptir. 5 kapılı hatchback otomobil olan İ20 Troy’da “ABS, ESP, 6 hava yastığı, hız sabitleyici, dijital klima, BAS, yol bilgisayarı” olmak üzere pek özelliği bulunmaktadır. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde;

1.2 Doch Benzinli : 78 beygir ve 121 Nm tork güç üreten 4 silindirli motordur. LPG ile tam uyumlu olup, şehir içinde 6.5, şehir dışında 4.5 litre yakıt tüketmektedir. Son hızı ise saatte 165 kilometredir. Kaya gibi sağlam bir motordur.

1.4 CRDi Dizel : Süper performanslı dizel motordur. 90 beygir ve 225 Nm tork güç üretmektedir. Dünya üzerinde üretilmiş en sağlam dizel motorlardan bir tanesidir. Zaten İ20 Troy’da en çok bu motor tutulmaktadır. Şehir içinde 5.1, şehir dışında 3.7 litre yakmaktadır.

1.4 CVVT : 100 beygir ve 140 Nm tork güç üretene bir motordur. LPG ile tam uyumludur. Şehir içinde 8, şehir dışında 5 litre yakıt tüketmektedir.

Hyundai İ20 Troy Kullanıcı Yorumu

Arkasında Hyundai gibi Türkiye’de yedek parça ve servis ağının fazla olan bir marka olduğu için i20 troy aldım ve 4 yıldır kullanıyorum. İlk olarak içinden başlayacak olursak, zaten alt kesime hitap eden bir otomobil olduğu için öyle çok kaliteli malzeme kullanılmamıştır. Ön tarafının genişliği güzeldir ama arka diz mesafesi dardır. Bagaj hacmi de öyle çok fazla sayılmaz. Hatta bebek arabasını zor sığdırıyorum. 1.4 dizel motorunun gücü efsane. Zaten kasası hafif olduğu için i20 Troy’u uçuruyor. Yokuşlarda, şehir içi ara hızlanmalarda çok güzel ivmeleniyor. Otomatik vitesi geçişleri hissettirir ve biraz sarsıntılı çalışır. Bir kaç defa uzun yola çıktık. Bu arabayla fazla hızlı gitmemeye çalışın. Çünkü hız arttıkça yol tutuşu çok düşüyor. Özellikle yan rüzgarlardan fazlaca etkileniyor. Virajlara biraz hızlı girseniz hemen arkasını salmaya başlıyor.

Hyundai i20 Troy Alınır Mı?

Her ne olursa olsun bu araba yerli üretim olduğu için yedek parçaları hem çok ucuz hem de her yerde kolaylıkla bulunabiliyor. İkinci eli güçlüdür. Bence temiz kullanılmış bir tanesi gönül rahatlığıyla alınıp kullanılabilir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu