Opel Omega Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Opel’in E segmenti lüks otomobili olan Omega nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Opel Omega inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Opel Omega, 90’lı yıllarda Opel’in amiral gemisi konumda bir otomobildi. Her şeyiyle bir lüks olan Omega günümüzde tutulmadığı için çok düşük fiyatlara satılmaktadır. Peki ya Omega’nın bu kadar ucuz bir otomobil olmasının sebebi nedir? Bunu yazımızın ilerleyen kısımlarında anlatacağız. Omega ülkemizde ilk olarak 1988 yılında satılmaya başlamış, 1993 yılında 2. nesil kasalara geçilmiştir. 1996 yılında makyajlanmış ve 2003 yılında satıştan kaldırılmıştır.

Opel Omega Nasıl Bir Araba?

Ülkemizde iki farklı kasası satılmıştır. Ufak makyajlar geçirmiş ve 2003 yılına kadar satışı devam etmiştir. Lüks sınıf ve çok donanımlı sedan bir otomobildir. Bende bunun 2002 modeli vardı ve bu arabada olan özelliklerin bir çoğu günümüzde bile bir çok otomobilde yoktur. CD, Elegance, GL ve Sport donanım paketleri bulunmaktadır. En full paketi olan elegance’de “ABS, sürücü ve yolcu hava yastıkları, hız sabitleyici deri koltuklar, elektrikli koltuklar, dört cam otomatiği, yol bilgisayarı, elektrikli yan aynalar, xenon mercekli farlar ve yokuş kalkış desteği” gibi pek çok özellik mevcuttur. Omega’da 1.8, 2.0, 2.0 DTI, 2.2, 2.5, 2.5 DTI, 2.5 TD, 2.6 ve 3.0 motor seçenekleri bulunmaktadır. En çok tutulanı 2.5  litre hacimli 6 silindirli olan motordur.

Opel Omega Arka ve Yandan Görünüşü

Opel Omega Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 1 yıldan bu yana bir Opel omega kullanıyorum ve aracımdan çok memnunum. Ancak öyle herkesin kolay kolay binebileceği bir otomobil değil. Bunun nedenine yazımın ilerleyen kısımlarında değineceğim. İlk olarak içinden anlatmaya başlayalım. Muhteşem kaliteli bir malzeme ve işçilik kullanılmıştır. Çoğu benim diyen lüks aracı cebinden çıkartır. Ön göğüs ve torpido üstü gibi yerlerde kaliteli yumuşak deri benzeri bir kaplama kullanılmıştır. İçerisi çok geniştir, arka diz mesafesi gördüğüm en geniş otomobillerden bir tanesidir. Tam bir makam arabası kıvamındadır. 2.5 litrelik V6 motorunun performansı çok güzeldir. Gaza bastığınızda gitmem demez. Şehir içinde ara hızlanmalarda güzel iş çıkartır. Otomatik vitesi sorunsuzdur ve asla geri kaydırma yapmaz. Omega kullanırken insan sanki bir tankın içindeymiş gibi hissediyor. Çok güven veren bir otomobil. Uzun yolda motor, yol ve rüzgar sesini asla içine almaz. Yüksek hızlara rahatlıkla çıkabilir. Ben çok defa 200 km/s hıza çıktım ve bana mısın demedi. Yol tutuşu çok güzeldir. Zaten ağır bir kasası olduğu için yola oturur.

Opel Omega İçinden Bir Görüntü

Opel Omega Alınır Mı?

Evet buraya kadar hep iyi yönlerinden bahsettim. Ben aracımı aldığımda ilk sahibinden 80 bin kilometrede hatasız boyasız olarak aldım. Yani anlayacağınız alabileceğim en temiz Omega’yı almaya çalıştım. Buna rağmen özellikle elektrik aksamından çok fazla arıza veriyor. Çünkü elektronik aksamı artık eskidi ve kendini bırakmaya başladı. Yedek parçalarının bazılarını bulmakta çok zor. Ayrıca kaporta ve plastik aksam parçalarını bulsanız bile çok pahalıdır. Yine de karar size kalmış. Omega, yürütmesi en maliyetli otomobiller arasında yer alıyor. Bu yüzden zaten ikinci el piyasası da çok zayıf. Eğer bir Omega alacaksanız çok temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Ya değilse sanayiden eve gelirken tekrar bir arıza verir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu