Rover 420 Si Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

İngiliz otomobil üreticisi Rover’ın Honda ile ortak ürettiği modeli olan 420 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Rover 420 inceleme, test sürüşü ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Rover 420 modeli Euro Honda ile ortak üretilmiş bir modeldir. Piyasada herkes Honda ile aynı diyor. Ancak işin aslı öyle değildir. Bir Rover 420 almadan önce bilmeniz gereken en önemli şey şudur. İnsanlar Honda kalitesi diye birbirine bu arabayı satarken yutturmaya çalışıyor. Ancak Rover, Honda fabrikasında değil, Honda Rover fabrikalarında üretilmiştir. Zaten o model Honda’lar Euro Honda olarak geçtiği için tutulmaktadır. Çünkü Rover’ın özellikle motor ömrü olarak çok fazla sorunu vardır. Rover 420, 1996 ile 2000 yılları arasında üretilip satılmıştır. Öyle çok fazla tutulmuş bir model değildir.

İlginizi Çekebilir :  ” Rover 416 Nasıl Bir Araba?

Rover 420 Si Nasıl Bir Araba?

D segmentinde bir model Rover 420 özellikle düşük fiyatı ve yüksek donanımı ile ön plana çıkmaktadır. Sadece “Si” donanım paketiyle satılmış olup, “ABS, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar, klima, hava yastığı ve hidrolik direksiyon” gibi özelliklere sahiptir. Tasarım olarak göz alıcı olup Sedan kasa tipinde üretilmiştir. Ülkemizde 5 ileri manuel şanzımanlı vites seçeneği ile yer almıştır. Kaputunun altında 2.0 litre hacimli 136 beygir ve 185 Nm tork güç üreten motor bulunmaktadır. LPG ile çok uyumlu bir motor olduğu söylenemez. Şehir içinde 12.5, şehir dışında 7 litre yakıt tüketimi vardır.

Rover 420 Si Kullanıcı Yorumu

Fiyatının uygun olması sebebiyle bunlardan bir tanesini aldım ve 1 yıl kadar dayanabildim. Öncelikle size iyi yönlerini anlatıyım. Parasına göre oldukça donanımlı ve kaliteli bir otomobil olduğunu unutmayın. Ön göğüs ve kapı içleri gibi yerlerde deri benzeri yumuşak bir kaplama kullanılmıştır. Ön tarafının genişliği güzeldir. Ayrıca arka diz mesafesi bir makam arabası gibi geniştir. 3 yetişkin sıkışmadan rahat rahat oturabilir. Yine dediğim gibi parasına göre en çok özelliğe sahip olan araçlardan bir tanesidir. Motoru oldukça sessizdir. Rölantide çalışırken motor sesini asla duymuyorsunuz. Şehir içinde güzel performans sergiliyor. Gaza bastığınız zaman ağır kasasına rağmen güzel ivmeleniyor. Frenleri gayet güçlüdür ve Rover 420’yi kısa mesafe içerisinde durdurabilir. Yol tutuş olarak ortalamanın üstündedir. Nice sert virajlara yüksek hızlarda girdim bana mısın demedi. Zaten kasası ve aerodinamik yapısı nedeniyle yüksek hızlarda gayet stabil bir şekilde ilerliyor. Bir kaç defa otobanda hız testi yaptım ve 180 – 200 km/s hızlara kadar rahatlıkla çıkabildim. Evet buraya kadar 420’yi hep övdüm. Şimdi birde alınır mı veya alınmaz mı sorusuna bakalım.

Rover 420 Si Alınır Mı?

Bu arabayı aldıktan sonra bulabildiğim en temizini denk getirmeye çalıştım. Kendi kendime bir otomobil ne kadar kötü olabilir ki diye düşünürken gözümü karartıp bir tanesini aldım. Ancak almaz olaydım diyorum. Neredeyse kendi parası kadar bir parayı sanayiye gömdüm diyebiliriz. Her gün bir arıza açıyordu. Bir yerini yaptırıyorsunuz diğer yeri bozuluyor. Elektronik sorunları bir türlü bitmiyor. Zaten sanayide ustalar bu araba ile 40 naz ederek ilgileniyor. Motor konusuna değinecek olursak, dünyanın en dayanıksız motorlarından bir tanesine sahip. Çoğu markada motor daha yeni yapılmış diye düşüneceğiniz kilometrelerde Rover 420 yeniden motor istiyor. Hararete çok meyilli bir motora sahip. Yazın hafif bir yokuş çıksanız hemen hararet yapıyor. Yedek parçaları çok zor bulunuyor. Hele kaporta aksam parçalarına astronomik rakamlar istiyorlar. Kısacası eğer uğraşırım derseniz alın. Ama öyle alıp gündelik kullanımlar için uygun bir araba değil.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu