Citroen C8 Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Citroen’in büyük aile otomobili olan C8 nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Citroen C8 inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Citroen her zaman ilginç otomobiller üretmesiyle tanınan bir markadır. C8 modelide özellikle iç tasarım olarak çok farklıdır. Ancak C8’in Peugeot 806 ve Fiat ulysse gibi kardeşleri vardır. Bu 3 otomobilde aynı platform üzerinde üretilmiştir. C8’in birinci nesli 2002 – 2008 yılları üretilmiş, ikinci nesli ise 2008 – 2014 yılları arasında üretilmiştir. Ancak ülkemizde 2003 – 2006 yılları arasında satılmıştır.

Citroen C8 Nasıl Bir Araba?

MPV sınıfında 7 kişilik bir aile otomobili olan C8 özellikle geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. Ön kapıları yanlara doğru açılırken arka kapıları sürgülüdür. Ülkemizde Collection ve  SX donanım paketi ile satılmıştır. “ABS, klima, ön iki cam otomatiği, sürücü ve yolcu hava yastığı, elektrikli aynalar ve açılır cam tavan” gibi pek çok özelliğe sahiptir. Aslında C8 için minibüs desek yeri var. Motor teknik özellikleri ise şu şekilde

2.0 HDi Dizel : 120 beygir ve 300 Nm tork güç üreten motordur. En çok satılan bu motora sahip olanlarıdır. Şehir içinde 9, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir. Gayet sağlam ve performanslı bir motordur.

2.2 HDi Dizel : 128 beygir ve 314 Nm tork güç üreten 4 silindirli bir motordur. Şehir içinde 10.2, şehir dışında 6 litre yakıt tüketmektedir.

Citroen C8 Kullanıcı Yorumu

6 kişilik bir aile olmam sebebiyle bende bir C8 aldım ve 2 yıldır kullanıyorum. Bir defa tüm rakipleri arasında en büyük hacme sahip olan MPV otomobillerden bir tanesi. Ancak bu büyüklük şehir içinde zorluk yaşamanıza neden olabiliyor. Özellikle park etmekte çok sıkıntılar yaşatabiliyor. C8’in içinde her yerde saklama gözleri bulunuyor. Yerden çok yüksek olduğu için sıkışık trafikte diğer arabalara yukarıdan bakıyorsunuz. Motor performansı güzeldir. Ara hızlanmalarda ve yokuşlarda ivmelenmesi gayet güzeldir. Ses yalıtımı çok başarılıdır. İçeriye ne yol ne de motor sesini almıyor. Uzun yolda oldukça konforludur. Biz 7 kişi ile 8 saatlik yolculuk yaptık ve çokta rahattı.  Virajlara girerken dikkatli olmak gerekiyor. Yüksek bir araba olması sebebiyle yol tutuşu çok üstün değildir. Frenleri çok güçlüdür ve C8’in o koca kasasını kısa mesafede durdurabilir.

Citroen C8 Alınır Mı?

Evet MPV sınıfında hemen hiç bir marka tutulmuyor. Bugün fiyatlarına baktığınız zaman alınabilecek en iyi MPV otomobillerden bir tanesidir. Hem geniş, hem de konforludur. Yedek parça sıkıntısı bulunmuyor. İkinci el piyasası çok zayıftır. Temiz kullanılmış bir tanesi alınabilir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu