Yakıt Deposu Kapağı Değişimi Ne Kadar? Fiyatı ve İşçilik Ücreti

Yakıt deposu kapağının depoyu örtmek dışında çok önemli görevi vardır. Bu yazımızda yakıt deposu kapağı ne kadara değişir? Yakıt deposu kapağı fiyatı ne kadar? Kısaca yakıt deposu kapağı değişimi maliyeti hakkında bilgi vereceğiz.

Aracınıza yakıt almak istediğiniz zaman görevli sizden depo anahtarını ister kapağı söker ve pompayı sokar. İşi bittikten sonra kapatır ve sizde yolunuza devam edersiniz. Her sürücü aracının yakıt deposu ne kadar doluysa o kadar mutlu olur. Ancak yakıt depoda dururken bir miktar buharlaşır. Ayrıca bu benzin buharı aşırı derecede yanıcı bir gazdır. Eğer depoda birikmeye neden olursa bir süre sonra depoyu patlatabilir. Bu tür şeyler olmasa bile yakıt hattında biriken basınç, yakıt sistemi parçalarına zarar verebilir. Örneğin, arızalı bir yakıt deposu kapağı nedeniyle basınçlı gaz yakıt pompası, filtre ve yakıt hortumlarının patlamasına neden olabilir.

Eğer yakıt deposu kapağı arıza yaparsa açılmayabilir veya kapanmayabilir. Bu durumda açık kalırsa yolda düşüp deponun içine yabancı maddelerin girmesine oradan da aracınızın motoruna kadar ulaşmasına neden olabilir. Diğer bir husus ise depo kapağının kilitli kalmasıdır. Bu durumda ise depo kapağını tornacıda kestirerek çıkartmak zorunda kalabilirsiniz. Her ne olursa olsun depo kapağı bozulduğu zaman yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

Yakıt Deposu Kapağı Ne Kadara Değişir?

Eğer aracınızın depo kapağı arıza yaptıysa değiştirmeniz gerekecektir. Çünkü arızalanan kapak tamir edilemeyen bir parçadır.  Depo kapağı fiyatı ortalama bir otomobil için (Ford focus, Toyota Corolla, Honda Civic, Renault Megane, Volkswagen Polo, Golf) 75 ile 200 lira arasında değişmektedir. Ancak daha lüks araçların depo kapağı 1.000 liraya kadara çıkabilir. Örneğin bir BMW’nin kapağı 1.000 liraya satılmaktadır.

Depo kapağının kilitli kalmadı benimde başıma geldi. Benzinliğe girdiğimde pompacı kapağı çıkartamadı. Uzun uğraşlar sonucu çıkaramayınca araba ile sanayinin yolunu tuttum. Ancak yolda yakıt bitti ve çekici ile önce bir tornacıya oradan da benzinliğe gitmiştim. Bu sebeple özellikle LPG’li araçların benzin depoları uzun süre açılmadığı için kapak paslanıyor ve yerinden çıkmıyor.

Kaynak: otobilgisi

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu