Fiat Sedici Nasıl Araba, Alınır Mı? İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Fiat’ın SUV modeli olan Sedici nasıl bir araba, alınır mı sorularına yanıt arayacağız. Ayrıca Fiat Sedici inceleme ve kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Sediciyi anlatmaya başlamadan önce onun hikayesinden bahsetmek istiyorum. Suzuki, Macaristan fabrikasında yeni SUV’u SX4’ü üretmeye karar verir. SX4 tasarımını ve özelliklerini beğenen Fiat yöneticileri, Suzuki ile iletişime geçer ve SX4’ün aynısını üretmek için izin isterler. Suzuki, böyle bir şeye izin vermez. Ancak Suzuki, Macaristan fabrikasında üretilecek her üç SX4’den birisine Fiat, amblemi basabileceklerini söyler. Yani Suzuki, Fiat için otomobil üretmeyi kabul eder. Fiat bu isteği geri çevirmez. Uzun lafın kısası alacağınız Fiat Sedici ile Suzuki SX4 tamamen aynı otomobillerdir.

Fiat Sedici Nasıl Bir Araba?

Aslında yüksek bir C segmenti otomobil olan Sedici’nin Emotion ve Dynamic donanım paketleri vardır. Dynamic en dolu paketi olup “ABS, iki hava yastığı, klima ve dört cam otomatiği ve elektrikli aynalar” gibi özellikleri bulunmaktadır. Sedici’nin 4X4 ve 4X2 çekerli çeşitleri vardır. 1.6 litrelik benzinli motor ile satılmıştır. Bu motor 107 beygir ve 145 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur. Şehir içinde 10, şehir dışında 6.5 litre yakıt tüketmektedir. Gayet performanslı bir motordur.

Fiat Secisi Kullanıcı Yorumu

2 yıldır kullandığım bu arabadan gayet memnunum. İlk olarak içinden başlayım. Ön tarafı gayet geniştir, arka diz mesafesi yeterli seviyededir. Motor performanslı çok güzeldir. Şehir içinde ara hızlanmalarda falan çok atik bir arabadır. Ancak benim için asıl öne çıkan noktası altının yerden yüksek olması. Köye gittiğimde tarla yollarda hiç zorlanmadan gezebiliyorum. Veya bir balığa gittiğimde diğer arabalar metrelerce uzağa park ederken ben Sedici ile gölün kenarına kadar gidebiliyorum. Keçi gibi bir otomobil. Çıkmadığı dağ bayır tepe yok.

Fiat Sedici Alınır Mı?

Yedek parçası bulunur mu diye kendinize dert etmeyin her yerde bolca var. Ben parçalarını japon paçacılardan buluyorum. İkinci eli zayıf ama bu Sedici’nin ucuz olmasını sağlıyor. Temiz kullanılmış bir tanesi alınıp yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu