Arabadan Zift Nasıl Çıkar 2022

Arabadan zift nasıl çıkar? sorusu son derece kritik öneme sahip. Özellikle yaz aylarında can sıkan bir olaydır aracın arabaya zift bulaşması. Peki zift nasıl çıkar. İşte asıl önemli nokta burası. Özellikle gün içinde ve güneşli bir günde yola çıkmışsanız arabanızın zift olması muhtemeldir. Yeni dökülmüş asfalt veya sıcaktan erimiş asfaltın üzerinde kalan ziftin aracınıza sıçradığını görürsünüz.

Her Yaz Yaşanan Zift Sorunu

Yaz aylarının önemli sorunlarından birisi olan bu durum aracınıza kalıcı bir hasar vermese de görsel olarak çirkin siyah noktalar şeklinde kalıntılara sebep olur. Araba özellikle günümüzde gösteriş için kullanılmaya başlandığı için temiz görünmesi çok önemlidir.

Özellikle güneşi çok gören ve yaz aylarının sıcak geçtiği iklim bölgelerindeyseniz arabanızdan indiğinizde sizi aracınızın siyah halini almış durumu karşılayacaktır.

Arabadan Zift Çıkarma
Arabadan Zift Çıkarma

Ziftin erimesiyle tekerleklerden sıçrayan zift aracınıza yapışacaktır. Zift yumuşak bir yapıya sahip olsa da özellikle oda sıcaklığının altında oldukça sert bir yapıya dönüşecektir. Çıkarılması da kısmen zordur. Oto yıkama gibi yerlere çok para harcamak istemiyorsanız sizin için bazı çözüm yollarını derledik. Zift nasıl çıkar sorunuzada cevap olacak nitelikte. Bu durumdan kurtulmanın bir kaç kolay çözümü bulunmaktadır. Hazırsanız başlayalım.

Araba Ziftten Nasıl Temizlenir?

Mazot (motorin) kullanarak temizlemek

Arabanızda zift sorunu varsa ve Arabadan Zift Nasıl Çıkar öğrenmek istiyorsanız burayı dikkatli okuyun. Öncelikle yakın çevrenizde bulunan Petrol istasyonlarından 2 Litre kadar mazot (motorin) alarak başlayabilirsiniz. Bu durum tehlikeli olsa da kullanılan pratik çözümlerden birisidir. Özellikle günümüzde açık petrol ürünü satışı yasak olduğu için tedarik ederken zorlanmanız muhtemeldir.

Mazot (motorin) temin ettikten sonra aracınızı gölge ve ateşten uzak bir yerde temizlemeye başlayabilirsiniz. Öncelikle aracınızın su ile temizlenmesi tozdan arınması gerekir. Tozdan arındırdıktan sonra yumuşak uçlu bir fırça ile kova alınız. Kovaya bir miktar mazot (motorin) doldurarak fırça yardımıyla aracınızın zift olmuş bölgelerine iyice sürmelisiniz.

Sürdüğünüz bölgenin temizlendiğini, ziftin mazotla birlikte aktığını göreceksiniz. Bu yöntem ile aracınızın zift olmuş tüm bölgelerine uygulayarak devam ettiriniz. Özellikle araçların çamurluk kısımlarında daha çok bulunduğu için bu kısma daha fazla uygulamalı ve uğraşmalısınız. Tamamen arındırdıktan sonra aracınızı su ve köpük ile tekrardan temizlemelisiniz. Olası bir tehlikeye karşı araç kuruyana kadar kullanmamaya dikkat ediniz.

Zift Çözücü 

Zift çözücü Arabadan Zift Nasıl Çıkar sorusunun en iyi cevaplarından biridir. Bu çözüm son derece basit. Zift temizleyici sprey alarak başlayabilirsiniz. Zift temizleyici spreyleri her yerde bulamayacağınız için internet üzerinden bulmak daha kolay olacaktır. Zift temizleyici kullanmadan önce eğer aracımızın üzerinde bir koruyucu varsa zift temizleyici Solvent içerdiği için büyük ölçüde bu koruma tabakasına zarar verir.

Öncelikle yapmamız gereken aracımızın su ile duru ve temizlenmiş olması gerekmektedir. Daha sonra ise spreyimizi zift olmuş kısma uygulayarak çözülmesini beklemek. Spreyi kullandıktan sonra buradaki etkileşim yüzeyde çizik oluşturmadan rahatlıkla çözülebilmesi üzerine yapılmaktadır. Oradaki çözülmeyi gözlemledikten sonra ise farklı bir temizleme bezi ile müdahale edebilirsiniz.

Zift eğer büyük zerrecikler halinde ise tırnaklarınızdan yardım alarak zarar vermeden müdahale edebilirsiniz. Zift temizleyiciler sadece zift temizlemekle kalmaz aynı zamanda yapışkan kalıntılarını sökmekte de kullanılabilir. Zift spreyi ile temizleme uygulamasını yaptıktan sonra arabanızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Metin Ustaoğlu

İTÜ makine mühendisliği bölümü mezunuyum. 1988 yılında Erzurumda doğdum. Şu anda İstanbul'da kurumsal bir firmada otomotiv danışmanı olarak çalışıyorum.Son yıllarda işim dolayısı ile birçok araba kullanma ve test etme şansım oldu. Çocukluğumdan beri arabalara olan hayranlığım ile geliştirdiğim bilgi birikimimi otobilgisi.com'da sizlerle paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu